Prima Pagina Apple Merita folosita functia HDR din iOS 4.1?

Merita folosita functia HDR din iOS 4.1?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iKZGS-k9O5w[/youtube]

La conferinta Apple din septembrie unde a fost prezentat noul iPod Touch 4G Steve Jobs ne-a facut o mica demonstratie a functiei HDR ce urma sa devina disponibila in iOS 4.1 pentru iPhone 4 dar si ultimul model de iPod. De la lansarea iOS 4.1 au aparut tot felul de filmulete in care este demonstrata aceasta noua functie, insa acum ca au aparut cele 2 solutii de jailbreak probabil unii dintre voi s-au jucat putin cu ea si aveti o oarecare idee despre efectul pe care il are asupra pozelor facute cu terminalul iPhone 4.

Pe scurt si non tehnic functia HDR lumineaza pozele atunci cand este cazul si scoate in evidenta caracteristicile obiectelor surprinse in cadru. Functia nu ar trebui folosita in interiorul cladirilor sau in conditii de lumina artificiala pentru ca efectul final nu va fi la fel precum in cazul pozelor facute afara in conditii de lumina naturala. Functia nu functioneaza decat cu iPhone 4 si iPod Touch 4G iar tutorialele prin care s-a incercat portarea ei pe iPhone 3GS si iPod Touch 3G nu sunt functionale.

Dar sa revenim la subiect, merita sau nu folosita aceasta functie si pierd ceva utilizatorii care nu o au in telefoane? De meritat eu zic, ca merita pentru ca intr-adevar pozele facute cu ea au o calitate mai buna decat cele facute in conditii naturale. Daca aveti un iPhone 4 sau un iPod Touch 4G eu spun sa o activati chiar daca dureaza putin mai mult pana faceti o poza, va merita asteptarea(in anumite conditii). Daca aveti unul dinter terminalele ce nu are aceasta functie atunci nu va speriati pentru ca nu pierdeti chiar atat de multe si oricum camerele de 2/3 megapixeli de pe iPhone 3G/3GS nu au capacitatea de a face poze de o calitate prea buna. Daca totusi doriti sa incercati functia HDR pe telefoanele voastre puteti instala aplicatiile TrueHDR si Pro HDR din AppStore.

Voi ce experiente ati avut cu functia HDR?

 • AdyItalianu

  Am si eu un iPod Touch 4. Dar nu vad sa am functia HDR pe nicaieri. Stie cineva daca exista intr-adevar si cum se activeaza?

 • Deschizi aplicatia camera si iti apare pe ecran.

 • alex

  Da sunt poze care ies intunecate si chiar este nevoie de HDR care rezolva problema ,procesatul dureaza cam mult .

 • fabby

  eu o folosesc de fiecare data pt ca imi da de ales….daca originala e prea intunecata o aleg pe cealalta

 • litchi

  Nu merita, sta prea mult pana se salveaza poza si uneori e mult mai buna poza normala decat cea cu HDR.

 • catanzaro27

  Sincer? Nu.

 • florin

  Problema e ca nu este hdr adevarat, calitatea lasa de dorit mai de folos ar fi fost setari de gen iso care ar rezolva partile intunecate

 • Victor (Chisinau)

  Da, merita, poate nu e HDR al camerelor profesionale, dar am incercat sa fac poze in diverse situatii si anume diferente de iluminare, iar poza facuta cu HDR activat isi face efectul impecabil. Normal ca doar afara, la lumina puternica. Sfatul meu este sa faceti o poza, de exemplu, a unor obiecte aflate la distanta diferita de camera, iar unele sa fie mai iluminate (de soare) decit celelalte, astfel o sa vedeti la maxim diferenta.