Prima Pagina Apple Preturile terminalelor iPhone ar putea creste

Preturile terminalelor iPhone ar putea creste

Foxconn, principalul furnizor de componente pentru terminalele iPhone dar si unul dintre producatorii acestui tip de terminale, va creste luna aceasta preturile pentru componentele vandute din fabricile sale. Aceasta crestere va fi impusa doar anumitor clienti : Apple, Nokia, Microsoft si Sony Ericsson, si in final va duce la scumpirea produselor comercializate de aceste companii. Motivul invocat de Foxconn, pentru aceasta marire a preturilor pentru produsele comercializate darsi a costurilor de productie, priveste recentul val de sinucideri care au avut loc in cadrul companiei. Am vorbit acum cateva luni despre cazurile unor angajati Foxconn care datorita faptului ca nu se puteau intretine din salariul oferit de firma au recurs la acest gest disperat. Din pacate cei de la Foxconn nu au reusit sa rezolve problema nici printr-o marire de salarii asa ca acum inearca sa obtina fonduri suplimentare din marirea preturilor pentru a imbunatati conditiile de trai si de munca a angajatilor care locuiesc si muncesc in zonele industriale detinute de Foxconn.

Daca Foxconn va merge pana la capat si va impune o scumpire a preturilor atunci Apple va fi afectata si probabil va mari la randul sau pretul pentru iDevices poate chiar de anul acesta sau de la urmatoare generatie de produse. Eu unul consider ca iDevice-urile au un pret final mult prea mare fata de pretul de productie si pconsider ca o scumpire ar afecta serios vanzarile companiei.

 • catanzaro27

  Cu alte cuvinte bagati mare daca mai vreti iPhone 4…

 • Ceva de genul. Si asa preturile au fost mari anul asta. Pe mine m-a cam “strans in spate” sa dau 660 de euro pe el.

 • virinel

  Imi vine greu sa cred ca acest lucru se va intampla prea curand avand in vedere ca exista deja un contract (contracte) incheiate.

 • apoi apare iphone 5, se ieftinesc celelalte ;-)…tot e bine…pentru unii cel putin

 • florin

  Apple va ceda si va produce si terminale low cost.

 • AlexandruC

  Nu exista o astfel de politica de marketing..sa maresti preturile la un produs, dupa cum nici nu se scade fara un anumit motiv. Ei au semnate contracte pe toata perioada de fabricatie, nu au cum sa mareasca preturile la Aceasta generatie. La urmatoarea, posibil sa scada profitul celor de la Apple, daca mai vor sa aiba clienti. Eu unul, momentan, nu-mi permit aceasta investite, cand vad ca pot lua un Ipad, aprox. la aceiasi bani. Daca nu ar fi avut atatea probleme, adevarate sau nu, poate as fi luat in considerare aceasta Generatie. Parerea mea, sunt prea mari preturile inca, deci nu ar putea sa le mai mareasca.

 • AdyItalianu

  Si eu cred ca vanzarile vor scadea daca pretul va creste. Eu ma asteptam sa mai scada sincer…

 • Pingback: Foxconn admite ca va creste preturile de productie pentru terminalele iPhone | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()