Prima Pagina Apple iPhone 4 si marea sa problema cu senzorul de proximitate

iPhone 4 si marea sa problema cu senzorul de proximitate

Eu am un iPhone 4 de aproape o luna si jumatate iar in tot acest timp am experimentat foarte putine dintre problemele pe care multi utilizatori le reclama pe internet in legatura cu iPhone 4. E adevarat ca problema cu semnalul e reala insa toti sunt afectati(desi ei spun ca nu este asa) si pana sa instalez iOS 4.1 nu am avut probleme cu senzorul de proximitate. Dupa instalarea iOS 4.1 parca as fi “trezit monstrul” si am avut deja de vreo 3 ori neplacerea de a ma trezi ca mi se inchide apelul cand telefonul era dus deja la ureche, dar nu imediat ci dupa vreo cateva minute de la inceperea convorbirii. NU e o problema hardware altfel mi s-ar fi intamplat si cu iOS 4.0.1, ci e o problema software pe care Apple nu reuseste sa o corecteze astfel incat senzorul sa functioneze fara probleme cu toate aparatele.

Nu am nici cea mai vaga idee cum ar putea fi rezolvata aceasta problema, de altfel nici nu cred ca am putea noi sa o rezolvam cu un patch sau un tweak din moment ce asta tine de modul in care hardware-ul aparatului. Daca aveti aceasta problema si se manifesta foarte des atunci puteti duce aparatul la magazinul de unde l-ati cumparat si puteti cere schimbarea sa in temeiul problemelor prezentate. Poate iOS 4.2 va rezolva aceasta problema insa eu unul ma cam indoiesc.

 • stefan

  Pun aceste probleme pe ceea de s a int inainte de lansare si acume faza cu gasirea ….consider ca apple nu a avut timp sa il testeze si consider ca daca erau lasati in pace nu mai avea problemele astea…asa ca la anu sper sa asteptam linistiti si sa nu se int iar ca anu asta…

 • cata_sto

  Eu nu inteleg o chestie, a trecut ceva timp de la aparitia IPhone 4, a fost reclamata aceasta problema, oare nici in loturile noi de telefoane nu s-a rezolvat problema cu acest senzor?!

 • alex pure

  iPhone 4 al meu nu face nici cea mai mica problema cu senzorul. Il folosesc de 4 zile non stop si nu a facut niciodata probleme.. Poate ca face parte dintr-un lot mai nou.. Nu inteleg!

 • Aquarius

  al meu a venit cu 4.0.2 instalat si nu a avut problema cu senzorul de proximitate si nici dupa update la 4.1 nu am probleme cu senzorul..

 • alex pure

  Al meu a fost cumparat pe data de 28 Septembrie din USA – AT&T si a venit cu 4.0.1 , i-am pus 4.1 in prima zi si nu am avut probleme nici cu senzorul, nici cu semnalul si in unele zone unde merg 3GS-ul il pierdea pana la No Service.

 • Eu am avut problema la 4.0 pana am facut upgrade restore si setup as a new phone. De atunci nu am mai avut probleme..acum e drept ca n am mai facut JB anymore

 • @alex pure: Testeaza semnalul pe 3G nu pe EDGE. Si nu langa un turn de telefonie, undeva unde ai vreo 3 – 4 liniute pe 3G.

 • naumvictor

  Problema cu semnalu este adevarata cade semnalu daca se tine mana pe antena 3G . Pe edge nu exista aceasta problema de cadere de semanal

 • Calitatea semnalului depinde în general de rețea. De exemplu pe iPhone-îl meu am avut foarte mari probleme cu semnalul de la Orange acum 2 ani. Dar rețeaua a fost mult îmbunătățită și acum merge perfect.

  Vodafone are de exemplu o rețea mult mai slabă ca Orange, deci dacă folosiți 3G-ul de la Vodafone, ïn afară de buricul marilor orașe (unde este 3G pe 2100 Mhz), să vă așteptați la probleme.

 • personal nici nu concep sa trec la alt soft decat 4.0 , pe care sunt acuma . nu am nici o problema de soft, merge impecabil, fara bug’uri fara nimic

 • setu

  de la update la 4.1 am si eu probleme cu senzorul

 • Doru

  Probabill ca eu mai astept vreo minune de la 4.2 si daca nu si nu apoi ma voi duce la service cu el ca problema senzorului de proximitate e inervanta rau de tot.

 • Cr1st1one

  De doua zile am 4.2 beta 3 si nu am mai avut probleme cu senzorul deloc. Pe 4.1, 99% din convorbiri erau afectate.

 • Victor (Chisinau)

  Exact ca si la Aquarius, al meu a venit cu 4.0.2 preinstalat si i-am facut update la 4.1 3 zile mai tarziu. Nici pana la update, nici dupa nu am intimpinat vreo problema cu senzorul de proximitate, unica ce s-a schimbat, cu exceptia Game Center-ului (etc) este ca se misca un pic mai bine, nu mai sacadeaza cand accesez camera sau cand navighez pe net. Sunt destul de multumit, se pare ca terminalele sunt din diferite stocuri, astea noi au problemele cu Proximity sensor rezolvate

 • La mine problema s-a rezolvat. In 4.1 aparea cam la 2 din 3 apeluri. De cand am bagat 4.2 nu am mai avut probleme(nici pe beta 2 nici pe beta 3).

 • stefan

  btw, nu comenteaza nimeni despre senzorii de proximitate de la Sgs?? niste porcarii…

  iti blocheaza ecranul numai daca ti telefonul complet lipit de fata, dar daca il ti pe umar, ai 99% sanse sa-ti taie macaroana…

  asa ca iata inca un capitol in care, desi cu probleme ip4 e mai bine facut decat SGS.

 • viorel

  @stefan…ai tinut un sgs in mana sau vorbesti din auzite, al meu, “al naibii el”, merge perfect.
  La i4 la fel, n-am prb cu senzorul de proximitate, iar semnalul scade maxim o linie oricum l-as tine. Pe asta l-am luat din Bruxelles si a venit cu 4.1