Video: Comparatie intre camerele terminalelor iPhone 4, Nokia N8 si Samsung S8500 Wave

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UMODvvrQDcw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dk_9xRZXU94[/youtube]

iPhone 4 are o camera foarte buna si nimeni nu poate nega asta insa din clipurile video prezentate mai sus se poate vedea destul de clar faptul ca Nokia N8 este dotat cu o camera care filmeaza mai bine decat cea din iPhone 4. Rezultatul e contradictoriu cu cel inregistrat in aceste teste si sincer sa fiu sunt putin surprins de calitatea acelor filmari in comparatie cu, calitatea filmarilor prezentate mai sus. In clipurile celelalte calitatea clipului video inregistrat cu smartphone-ul Nokia N8 este net inferioara celei de aici si net inferioara calitatii clipului video inregistrat de terminalul iPhone 4. Nu stiu de ce e o asemenea diferenta intre cele 2 teste insa probabil are legatura cu persoanele/mediile in care au fost facute filmarile.

Samsung S8500 inregistreaza clipuri video de o calitate foarte apropiata celor inregistrate cu terminalul iPhone 4. Sincer sa fiu consider ca acel zoom aplicat la filmarile inregistrate cu iPhone 4 constituie un dezavantaj fata de celelalte camere si probabil Apple va trebui sa isi regandeasca strategia pentru modelul viitor.

3 COMENTARII

  1. Putin zoom in filmarea de la nokia si aveau aceiasi calitate , Nokia are 12 MP , clar este mai buna ,Dar daca iphone 4 avea o camera de 8 !! atunci nokia se facea de ris .,,iphone 4 la doar 5MP filmeaza si face poze destul de bune …

  2. pentru Alex: nu conteaza daca nokia are 12mp iar iphone 4 are 5 mp deoarece ambele filmeaza la 1280×720 adica cam 0.9 mp, in concluzie si un telefon cu rezolutia de 1,3 sau 2 sau 3… poate filma hd daca cpu sau gpu poate fi capabil de encode/decode.
    12 mp inseamna 4000×3000 pixeli , 8 mp inseamna 3264×2448 pixeli iar 5 mp 2560×1920.
    Mai bine nu vorbesti daca nu sti ce spui!.