Prima Pagina Camera Video: Camera iPhone vs camera Nokia N8

Video: Camera iPhone vs camera Nokia N8

[viddler id=b3f08efa&w=450&h=300]

[viddler id=35e7166d&w=450&h=300]

Noul Nokia N8 lansat de Nokia este prezentat de companie ca fiind unul dintre produsele de top, un smartphone high-end cu o camera de 12 megapixeli care ar trebui sa intre in competitie directa cu restul smartphone-urilor de pe piata. Din pacate realitatea e cu totul alta, insa acum ne vom concentra doar pe aspectele legate de performanta camerei Nokia N8 vs performanta camerei din iPhone 4 atunci cand vine vorba despre inregistrarea unui clip video.

In inregistrarile de mai sus(care din pacate nu sunt HD) puteti observa cu usurinta ca iPhone 4 inregistreaza clipuri video la o calitate ceva mai buna decat Nokia N8, desi terminalul celor de la Nokia este dotat cu o camera de 12 megapixeli. Calitatea nu e tocmai buna, insa oricum se poate observa ca imaginile afisate de iPhone 4 sunt usor mai clare si au culori mult mai reale fata de imaginile afisate de camera N8-ului care par usor sterse, decolorate.

Am vazut alte inregistrari facute cu camera Nokia N8 si sincer sa fiu am ramas uimit de claritatea imaginilor, insa privind la imaginile inregistrate de cei de la Engadget parca s-a mai dus din acel entuziasm. Nu stiu de ce diferenta e in favoarea terminalului iPhone 4, insa cei de la Apple trebuie felicititati din nou pentru modul in care au construit camera terminalului iPhone 4.

 • gsm.ionut

  PENTRU COCALARI : NU CONTEAZA NUMARUL DE MPX , CI CALITATEA IMAGINILOR, CLARITATEA, BRIGHTNESSU , PROPIETATEA DE CAPTARE A FOTONILOR DE LUMINA ETC…

 • cashix

  @gsm.ionut: daca tot te crezi destept macar sa dai explicatii corecte iar raspunsul nu e pentru cocalari,nu toata lumea e pasionata de fotografiere.
  Nu conteaza numarul de MP,ci marimea senzorului si marimea pixelului(pixel pitch).
  Acesta se calculeaza in felul urmator: latimea senzorului / latimea imaginii in pixeli.
  Pentru valoarea marimii pixelului in micrometrii valoarea finala se inmulteste cu 1000.
  Marimea pixelului la iPhone 4 este aproape 2,adica foarte aproape de o camera compacta.

 • glm

  daca vreti calitate luati-va dslr (care si filmeaza), smartphoanele au si ele camera foto-video…

 • lexen

  , desi terminalul celor de la Nokia este dotat cu o camera de 8 megapixeli

  8 sau 12? ca mai sus ai spus 12

 • E 12 megapixeli.

 • pleecool

  Salutare! La Nokia pozele si calitatea video intotdeauna au fost la fel, adica nu prea pline de culoare, iar aici nu fac comparatie direct cu Idevice-uri. Inainte de iphone eram fan Nokia ca mai toata lumea, dar acum ca am descoperit Iphone-urile, eu zic ca nu mai au rival pe piata smartphones, degeaba incearca Nokia si Samsung sa recastige suprematia(lider). Nu mai au nici o sansa, asta referitor la ce va urma din partea Apple. Multa bafta.

 • antonio

  si eu eram fan nokia pana acum cateva luni,aveam un n86 8 mp,si facea pozele mai slabe calitativ ca si 3gs-ul care le face mai clare,la fel si filmarea

 • lexen

  eu in 2 ani am avut toate terminalele nokia ( vreo 20) pe care mi le’am dorit ever, adica atunci cand au aparut si nu am avut bani… eram fan nokia, dar tineam un telefon de la minim 5 ore pe zi ( s-a intamplat cu un e63) pana la maxim o luna si jumate ( nokia 5800)…dupaia am trecut la primul meu iphone, un 3g. pe care l’am tinut putin pentru ca mi’am luat 3gs….am 3gs’ul de aproape 7 luni de zile, si tot nu m’am plictisit de el…concluzia este ca nokia pune accentul pe cantitate. apple pe calitate. exemplul meu este foarte bun , pentru ca 20 de telefoane nokia ( cele mai bune care au existat) nu au putut sa satisfaca ceea ce a reusit UN singur iphone 3gs ( pe care sincer nu l’as schimba, dar iphone 4 is so =P~)

 • Pingback: Lumix Phone - noul smartphone de la Panasonic | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()

 • Pingback: Video: Comparatie intre ecranul iPhone 4 si Nokia N8 | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()

 • Pingback: Video: Comparatie intre camerele terminalelor iPhone 4, Nokia N8 si Samsung S8500 Wave | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()

 • dronne

  poate ca la calitatea video este o diferenta intre cele 2 telefoane, dar la poze sa fim sinceri nokia n8 nu are rival la ora actuala.pozele ies foarte clare, culorile sunt foarte reale – fara accentuari pe nuante.