Prima Pagina Apple Nu puteti activa FaceTime pe Vodafone? Iata de ce!

Nu puteti activa FaceTime pe Vodafone? Iata de ce!

Foarte multi utilizatori ai retelei Vodafone s-au plans pe acest site ca nu pot activa functia FaceTime prin reteaua de telefonie a acestui operator asa ca m-am gandit sa ii intreb pe cei de la Vodafone, prin intermediul ariei Vodafone Support de pe forum, care este sursa acestei probleme. Raspunsul unui tehnician Vodafone a venit astazi si clarifica intreaga situatie pentru majoritatea celor care au abonamente la acest operator :

Salut, aşa cum a zis şi @razclud după ce a vorbit cu unul din colegii mei, problemele întâmpinate de utilizatorii iPhone şi ai opţiunii FaceTime sunt legate de serviciile VoIP care pot fi folosite la internetul pe mobil doar dacă este activată extraopţiunea “Internet pe mobil Premium”. Aceasta costă 3.13 Euro (TVA inclus), nu oferă trafic suplimentar ci doar accesul la aplicaţiile VoIP şi poate fi activată pe orice tip de abonament. Momentan, pentru abonamentele de tip Gold există o problemă (cunoscută) la care se lucrează şi care va fi remediată în cel mai scurt timp posibil. Dacă mai sunt şi alte întrebări, nu ezitaţi să mi le adresaţi.

Mulţumesc,

Sergiu

Vodafone Support.

Deci conform celor de la Vodafone probmela tine de activarea unei optiuni care va permite sa folositi serviciile VoIP prin internetul oferit de operator. Daca vreti FaceTime pe Vodafone va trebui sa activati o optiune de internet pe mobil care costa 3.13€ lunar.

UPDATE: Iata si raspunsul la care probabil se astepta toata lumea. Apple restrictioneaza posibilitatea de a activa functia FaceTime doar pentru operatorii care comercializeaza oficial iPhone 4. Vodafone este restrictionata acum dar nu va mai fi de indata ce iPhone 4 intra oficial in oferta lor.

Salut,

revin cu o informaţie pentru clarificare. Funcţia FaceTime este disponibilă doar pentru operatorii care au acord direct cu Apple, iar Vodafone România va putea oferi acces la această funcţie odată cu lansarea oficială a acestor terminal.

Apple are o politică strictă de activare a acestei funcţii, prin intermediul setărilor specifice fiecărui operator, pe care le transmite când terminalul se sincronizează cu serverele Apple.

Cu privirea la funcţionalităţi, FaceTime nu permite VoIP, ci permite efectuarea unui apel video exclusiv cu ajutorul unei reţele Wi-Fi la care trebuie să se conecteze terminalul pentru a se putea produce apelul. Apelul video nu este disponibil momentan pentru terminalul Apple în reţeaua UMTS 2100 sau 900.

Sergiu,

Vodafone Support.

 • Mostwnted

  Pai si inainte dc a mers si acum nu mai merge? Am avut facetime pe 4.0.1 si nu aveam vreo optiune activata de internet pe mobil….si dc la unii le merge si la unii nu?

 • sebastian

  si daca am cartela?

 • Lucian

  Eu am vodafone live(500mega), platesc 2,5 euro pe luna cu tot cu tva si imi merge facetime fara nici o problema(imi merge si cu jailbreak limera1n si cu pwnagetool). Am un iphone 4 neverlocked cumparat de la emag si activat cu cartela de la vodafone..

 • Mostwnted

  @Lucian pai pe neverlocked se pare ca merge fara probleme…problema e la cele jailbreaked si activate fara cartela operatorului oficial…

 • cashix

  Ce boschetari penibili

 • Aquarius

  La fel ca si aia de la Cosmote in Grecia Bulgaria pe Cosmote merge activata functia in Romania CIUCIU!

 • Radu

  @Mostwnted: N-are nici o treaba cu ce optiuni de net ai activate sau nu. Si eu confirm ca mi-a mers pe 4.0.1 pe un i4 luat din State. Acum, dupa ce am facut update la 4.1 si jb cu limera1n nu mai merge. Toata treaba e de la hacktivarea pe care o fac programele actuale de jb. Eu mi-am comandat o cartela de at&t. Dupa ce imi ajunge o sa pot confirma daca e adevarat sau nu. Intre timp cei interesati pot sa gaseasca pe modmyi un topic despre aceasta problema.

 • Danut

  Mi se pare cea mai mare tampenie ce a putut sa debiteze angajatul vodafone. Te rog sa transmiti comentariile astea celor de la vodafone sa vada Cat de penibili sunt.

 • L`am intrebat si eu ce legatura are VoIP-ul cu SMS-ul de activare si inca astept raspuns. El spunea ca FaceTime e o aplicatie insa defapt e o functie si am impresia ca la Vodafone lumea e inca in ceata cu tot ce tine de iPhone 4.

 • Mostwnted

  Asa zic si yo…ca tine de activarea telefonului…daca este locked pe o alta retea din afara si faci jailbreak si hacktivezi cu lamera1n, facetime nu va merge…nu stiu cum va fi daca activezi telefonul cu o cartela de la operatorul oficial, in cazul meu AT&T…am incercat si cu o cartela universala dar fara succes…

 • Radu

  @zaone: atata timp cat Face Time a mers pe iphone 4, fw 4.0.1 cu ajutorul Mitime, nu vad de ce nu ar merge la fel si pe 4.1. Cand imi vine cartela de at&t revin cu detalii.

 • Danut

  Mai nou vodafone se ocupa cu inselaciuni?

 • MiTime din cate stiu eu inca nu e compatibil cu iOS 4.1. Iti vine cartela dar te ajuta doar pentru activare pentru ca FaceTime trebuie activata si pe AT&T si pe Vodafone.

 • Mostwnted

  @Zaone nu cred ca treb activat facetime pe At&t… ce legatura are at&t cu vodafone?

  facetime treb activat pe nr care ai nevoie, nu intai pe numarul operatorului oficial si apoi pe numarul operatorului tau…

  cartela operatorului oficial treb pentru activarea telefonului dupa ce faci restore la 4.1…

 • Lucian

  @Mostwnted – tocmai asta e ideea. Functionalitatea facetime tine de activare, nu de tipul de abonament de net, mai ales ca recomandarea apple este sa folosesti facetime pe wifi.
  Eu NU am reusit sa activez un iphone 2g cu cartela de at&t, imi cerea contul de abonat la at&t.

 • Radu

  @zaone: mitime e compatibil cu 4.1 pentru toti cei care au cumparat aplicatia pe 4.0 sau 4.0.1. Pushfix ii sfatuieste pe toti cei care au nevoie de mitime sa faca downgrade la 4.0 – 4.0.2 sa o cumpere iar apoi sa faca update si jb pe 4.1. Si el zice ca e nevoie de activarea telefonului (nu a mitime) cu cartela operatorului oficial. De exemplu acum pe 4.1 mitime imi zice: “Activated” si ” FT operating normally” dar se pare ca intra in conflict cu activarea telefonului. Nici cartele gen One Sim nu ajuta!

 • @Lucian: Gresesti, nu e o recomandare, e singura modalitate de a folosi FaceTime daca nu ai jailbreak.
  @Radu: Deci no FaceTime pentru cei fara cartele.

 • Lucian

  @zaone – corect, merge doar pe wifi.

 • TheDog

  i4 v4.1 neverlocked jailed cu limera1n la abonament vodafone — FaceTime merge fara probleme (fara vreo extraoptiune speciala de intenet). Ala de la vodafone vorbeste prostii

 • Aveti un update cu raspunsul la care probabil va asteptati deja. Deci rabdarea e cheia.

 • Confirm.
  Pe iPhone 4 cu 4.1 merge FaceTime fara probleme si cu JB si fara. Nu are legatura VOIP cu FaceTime pe WiFi.
  Nu ma mira raspunsul. Cei de la Vodafone nu voiau sa imi dea setarile pentru internet pe mobil pentru ca oricum “pe iPhone 4 nu merg editate setarile”, am citat dintr-un operator call center.
  Fail!

 • Mostwnted

  @zaone si crezi ca va merge cand vodafone va incepe sa comercializeze iPhone? De ce acum merge la unii si la altii nu? probabil cele codate pe alte retele sunt cu probleme…cele neverlocked se pare ca nu au probleme chiar daca vodafone nu e inca operator oficial

 • Va merge sigur pentru ca vor fi in lista operatorilor oficiali si trebuie sa mearga.

 • DPiPad

  Eu sunt pe vodafone si imi merge perfect Facetime, e adevarat ca iPhone 4 il am neverlocked din Canada.

 • Radu

  @Mostwnted&Zaone: Mi-a ajuns cartela de at&t. Am facut restore la 4.1, am activat tel cu cartela de at&t, l-am sincronizat cu itunes dupa care i-am facut jb cu limera1n. Dupa jb, unlock, apoi am schimbat cartela de at&t cu cea de vodafone ro, am instalat mitime si facetime este activat functioneaza perfect pe 4.1. Daca doriti puteti sa incercati sa ma sunati 😀