VLC Player disponibil pentru iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r0k-ZAicEek[/youtube]

V-am anuntat acum ceva vreme ca versiunea pentru iPhone a player-ului VLC este in lucru si iata ca aceasta este in sfarsit disponibila si pentru iPhone/iPod Touch insa nu asa cum v-ati fi asteptat. Developerii aplicatiei au ales sa faca din VLC Player o aplicatie universala in loc sa scoata o versiune separata pentru iPhone/iPod Touch asa ca noua versiune este disponibila chiar acum in AppStore. Iata ce anuntau developerii ca va aduce nou versiunea pentru iPhone a VLC Player :

  • Rularea filmelor ar trebui sa fie mult mai fluida deoarece developerii au imbunatatit “engine-ul” aplicatiei astfel incat acesta sa poata folosi toate resursele procesoarelor ARMv7 si A4 din iDevice-uri;
  • Filmele in format 720p nu ruleaza foarte bine datorita SDK-ului Apple care se pare ca impune anumite limitari;
  • Aplicatia functioneaza doar pe iPhone 3GS/4 sau iPod Touch 3G/4G pentru ca au indeajuns de mult ram si procesoare destul de capabile pentru a rula filmele;
  • Nu puteti folosi codecul din VLC pentru a vedea filme in browser.

Iata noutatile din versiunea universala a VLC Player :

  • functioneaza doar pe iPhone 3GS/4, iPod Touch 3G/4G si iPad;
  • filmele pot fi sterse direct din aplicatie fara a fi nevoie de o resincronizare cu iTunes;
  • a fost extinsa baza filmelor ce sunt redate de aplicatie;
  • decodare mult mai rapida a filmelor.

Inainte sa va bucurati prea tare va anunt ca filmele in format 720p nu ruleaza absolut deloc cu aceasta aplicatie, defapt ele nu ruleaza cu niciuna dintre aplicatiile media disponibile pentru iDevices. VLC Player are toate functionalitatile de baza ale CineXPlayer sau OPlayer, insa spre deosebire de acestea este 100% gratuita, deci merita luata din AppStore si folosita daca nu doriti sa platiti pentru o asemenea aplciatie.

Articolul precedentVideo: Dell Streak vs iPhone 4 si iPad 3G
Articolul următorNu puteti activa FaceTime pe Vodafone? Iata de ce!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.