Garmin ar putea dezvolta o aplicatie de navigatie prin GPS pentru AppStore

Garmin, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de navigatie prin GPS din lume, a anuntat ieri prin intermediul blogului oficial al companiei ca in strategia de dezvoltare pentru anul viitor este inclusa dezvoltarea de aplicatii de navigatie prin GPS pentru magazinele AppStore si BlackBerry App World. Garmin tocmai a incheiat un parteneriat cu ASUS ce presupune licentierea terminalelor ASUS cu sigla companiei Garmin drept certificare ca respectivele terminale folosesc software de navigatie prin GPS apartiand acestei companii.

Asustek will return to using the Asus own-brand and will launch smartphones in January 2011, while Garmin will not cooperate with any other Android handset vendors, but will launch software on Apple’s App Store and RIM’s BlackBerry App World for free download, Asustek pointed out. The transformation of dual-brand partnership into inter-brand cooperation is conducive to Asustek and Garmin, Asustek indicated.

In momentul de fata exista destul de multe aplicatii pentru navigatie prin GPS, insa cele mai importante dintre ele care acopera in mare parte majoritatea tarilor de pe glob sunt : Navigon, iGo My Way, Sygic si TomTom. Acestea ar fi cele mai bune, insa dintre ele doar Navigon si iGo au harti decente pentru Romania dar avand in vedere anuntul de mai sus ne putem pune speranta ca Garmin ar putea dezvolta o aplicatie cu harti ceva mai complete si pentru romani. Desigur ca la fiecare lansare a unui soft de navigatie  prin GPS am avut exact aceleasi asteptari, insa din pacate intotdeauna am ramas mai mult decat dezamagiti de atentia acordata de aceste companii tarii noastre.