Prima Pagina aplicatii Garmin ar putea dezvolta o aplicatie de navigatie prin GPS pentru AppStore

Garmin ar putea dezvolta o aplicatie de navigatie prin GPS pentru AppStore

Garmin, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de navigatie prin GPS din lume, a anuntat ieri prin intermediul blogului oficial al companiei ca in strategia de dezvoltare pentru anul viitor este inclusa dezvoltarea de aplicatii de navigatie prin GPS pentru magazinele AppStore si BlackBerry App World. Garmin tocmai a incheiat un parteneriat cu ASUS ce presupune licentierea terminalelor ASUS cu sigla companiei Garmin drept certificare ca respectivele terminale folosesc software de navigatie prin GPS apartiand acestei companii.

Asustek will return to using the Asus own-brand and will launch smartphones in January 2011, while Garmin will not cooperate with any other Android handset vendors, but will launch software on Apple’s App Store and RIM’s BlackBerry App World for free download, Asustek pointed out. The transformation of dual-brand partnership into inter-brand cooperation is conducive to Asustek and Garmin, Asustek indicated.

In momentul de fata exista destul de multe aplicatii pentru navigatie prin GPS, insa cele mai importante dintre ele care acopera in mare parte majoritatea tarilor de pe glob sunt : Navigon, iGo My Way, Sygic si TomTom. Acestea ar fi cele mai bune, insa dintre ele doar Navigon si iGo au harti decente pentru Romania dar avand in vedere anuntul de mai sus ne putem pune speranta ca Garmin ar putea dezvolta o aplicatie cu harti ceva mai complete si pentru romani. Desigur ca la fiecare lansare a unui soft de navigatieĀ  prin GPS am avut exact aceleasi asteptari, insa din pacate intotdeauna am ramas mai mult decat dezamagiti de atentia acordata de aceste companii tarii noastre.

 • CalinM

  ROAD 2008 are o acoperire foarte buna, unii zic ca versiunea 2011 o sa fie chiar mai detaliata decat iGO.

 • ALX

  Ar fi f.bine sa existe si alternativa Garmin

 • TheDog

  igo e mai mult decat suficient, dar evident putina concurenta nu strica

 • Nicusor

  Dupa mine, in acest moment, Garmin are cea mai complexa harta a Romaniei(~417 megabiti) in comparatie cu 16 megabiti cat are igo… Iar in comparatie Navigon,Garmin, TomTom etc, toate au aceleasi harti pentru Europa si anume harti NAVTEQ.

 • dave

  foarte bine..de asteptat vestea asta.
  Garmin e un soft extrem de bun de navigatie…am navigat prin europa(Ungaria…Austria..Germania,Elvetia..Franta) cu Garmin City Navigator Europe 2011…pe un nokia..si s-a descurcat surprinzator de bine. Chiar daca programul pentru nokia….e invechit…si greoi, dar hartile au fost fft precise.

  Asteptam sa vedem o aplicatie pt ios. šŸ˜€

 • Jiji

  Exista harti a Romaniei – pt Igo -dezvoltate si de TeleAtlas si Navteq. Evident cea mai detaliata are ~16 MB si este facuta de Topmap, firma maghiara avand in portofoliul sau si cele mai detaliate harti pt tarile din Europa de Est. Tomtom NU foloseste harti de la Navteq ci doar de la Teleatlas, companie pe care a achizitionat-o acum cativa ani. Navteq a fost cumparata de Nokia cam in aceeasi perioada cu achizita Tomtom.
  Ultima versine de soft a aplicatie Tomtom 1.5 pt Iphone are si o harta mai detaliata a Romaniei ce contine toate orasele resedinta de judet la nivel de strada si numar.

 • Nicusor

  Jiji… Ai perfecta dreptate, TomTom foloseste harti TeleAtlas, iar Garmin si Navigon harti Navteq… Etc.