Castigatorii concursului de aplicatii de la Orange

Concursul de aplicatii de la Orange s-a incheiat acum mai bine de o saptamana si in urma cu cateva zile a fost publicata lista castigatorilor pentru cele 4 premii puse in concurs. Castigatorii au fost alesi pe baza voturilor date de voi in cadrul concursului dar si in urma deliberarii unui juriu format din specialisti in domeniu, jurnalisti si reprezentanti ai Orange Romania.

Categoria aplicatii existente

Locul I

Trip Journal – dezvoltator : iQApps
Aplicatia de calatorie premiata de Google cu premiul 1 la ADC2 in categoria turism Trip Journal este aplicatia de calatorie nr.1 votata de catre Google ca fiind cea mai avansata solutie de inregistrare, documentare si distributie in social media, disponibila pentru iPhone si Android. Trip Journal permite documentarea experientelor de vacanta si impartasirea acestora cu prietenii si familia. Impresionati pe toata lumea cu actualizari în timp real de la destinatiile vizitate si permiteti prietenilor sa urmareasca cele mai recente aventuri traite de dvs., pe parcursul desfasurarii calatorie.

Locul II

iLearnWords(numele a fost modificat mai tarziu in Phranslator) – dezvoltator : Alexandru Tau
iLearnWords este o aplicatie care permite utilizatorului sa ‘atinga’ cuvintele necunoscute dintr-un text online, pentru a le traduce instantaneu. Aplicatia este construita sub forma unui browser web cu ajutorul caruia utilizatorul poate accesa articolele online pe care doreste sa le citeasca. In momentul in care da peste un cuvant pe care nu il cunoaste, el poate sa execute ‘touch’ pe acel cuvant, iar aplicatia afiseaza pe ecran traducerea acelui cuvant. Traducerea este efectuata din limba in care este scris site-ul in limba setata pe device, sau in aceea aleasa de utilizator prin intermediul controlului ‘Language Selector’.

Locul III

Scoala de Soferi – dezvoltator : Victor Campeanu
Indiferent dacă ai carnet sau nu, testează-ți cunoştințele şi intrece-te cu prietenii in rezolvarea chestionarelor auto şi acumularea cat mai multor puncte. Cu un design atractiv si usor de utilizat, aplicația “Şcoala de şoferi” vă oferă chestionare auto, cele mai recente versiuni ale Codului Rutier şi ale Regulamentului de Aplicare, lecții de mecanică, măsuri de prim ajutor, informații despre amenzi, imagini ale indicatoarelor rutiere şi descrierea acestora, paşii de urmat pentru obținerea permisului şi multe altele.. Alte facilitați: – posibilitatea de a pune pauză şi de a continua chestionarul de unde ai rămas.

Categoria idei de aplicatii

La aceasta categorie castigator a fost desemnata compania Apropo Media SRL care a participat in concurs cu aplicatia “IntreFete” dezvoltata de developerul Cosmin Pachiu. Aceasta aplicatie a fost facuta special pentru comunitatea feminina de pe www.intrefete.ro si le da utilizatorilor posibilitatea de a “intra in pielea unui stylist”  deoarece aplicatia are implementata o cabina de proba virtuala unde utilizatorii isi pot dezvolta propriile tinute bazandu-se pe cele mai noi informatii din moda oferite prin intermediul aplicatiei.  Aplicatia este foarte complexa, probabil unica in Romania, este bazata pe o idee originala si i-a adus castigatorului ei un premiu foarte substantial constand intr-o excursie la viitorul eveniment WWDC organizat de Apple la vara viitoare unde va fi prezentat si lansat urmatorul iPhone, in cazul in care, conform conditiilor din regulament, va fi implementata pana la sfarsitul anului.

Felicitari castigatorului si sper ca aplicatia lui sa fie acceptata in AppStore!

Eu unul sunt foarte bucuros ca Orange a avut curajul de a organiza un asemenea concurs si sper ca alte companii sa aiba astfel de initiative in viitor pentru ca dezvoltatorii romani merita apreciati pentru toata munca pe care o depun in dezvoltarea de aplicatii pentru AppStore Romania.

11 COMENTARII

  1. felicitari castigatorilor, scoala de soferi este super misto…
    offtopic: scuze ca nu are legatura cu subiectu articolului, dar am primit ieri iphone4, m-am chinuit toata ziua sa activez sim-ul, nu a mers.Am sunat la orange si mi-au spus ca abia dupa 10 zile voi putea folosi cartela!A mai patit cineva asa?Care-i faza defapt?