iPad 2 va avea o camera de 5 megapixeli

De multa vreme se vehiculau zvonuri care indicau faptul ca viitorul model al tabletei iPad va avea 2 camere : una frontala pentru apeluri FaceTime si una montata in spatele dispozitivului pentru a face poze. Astazi a aparut o informatie care indica faptul ca, compania OmniVision a castigat un contract pentru producerea celor 2 modele de camere pentru viitoare tableta iPad. Se pare ca Apple doreste sa implementeze o camera de 5 megapixeli(probabil similara cu cea din iPhone 4) in partea din spate a tabletei,  plus o camera frontala VGA care va putea fi folosita probabil pe post de webcam dar si pentru apeluri FaceTime.

The research firm contends the new iPad will ship with two cameras, a 5 MP camera and a VGA camera, and likely will support Apple’s FaceTime video chat software. Detweiler says their early read is that Apple will build 2.5 million units of the next iPad in calendar Q1, providing an incremental 5 million units of demand from Apple for OVTI, which also supplies sensors for the iPhone.

Conform aceleiasi informatii Apple va incepe distributia noului model al tabletei iPad undeva pe la sfarsitul primul trimestu al anului 2011, adica probabil la fel ca anul trecut insa prezentarea tabletei ar putea avea loc in luna ianuarie intr-o forma similara cu cea de anul precedent. Era normal ca Apple sa integreze o camera pentru FaceTime in noua tableta, insa introducerea unei camere de 5 megapixeli este o surpriza pentru mine. Sper doar ca surprizele sa nu se termine aici si Apple sa faca niste upgrade-uri si hardware-ului tabletei.