Video: Bugul din iOS 4.1 care face ca alarma sa sune mai tarziu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5gh94dh-6Lg[/youtube]

iOS 4.1 are un bug foarte enervant in aplicatia Clock si desi initial acesta se manifesta doar in Australis si Noua Zeelanda iata ca de cand am trecut la ora de iarna bugul se manifesta si in Europa. Practic aplicatia clock nu tine cont de faptul ca intreaga lume a trecut la ora de iarna si toate alarmele setate inainte de a se face aceasta schimbare functioneaza exact precum in clipul de mai sus, adica suna cu o ora dupa de ora setata in alarma. Problema este extrem de enervanta pentru ca sa fim seriosi lumea seteaza alarme pentru a se trezi la ore la care in mod normal nu se trezesc iar a te trezi cu o ora dupa plan e chiar foarte enervant.

Din fericire exista si o rezolvare pentru aceasta problema, pur si simplu stergeti toate alarmele adaugate inainte de trecerea la ora de iarna si le readaugati acum iar problema va dispare de la sine. Toate terminalele cu iOS 4.1 sunt afectate de aceasta problema, si Apple stie asta iar rezolvarea va veni cel mai probabil in iOS 4.2. Eu am setat aseara o alarma si azi dimineata a sunat la ora setata, deci rezolvarea e functionala.

32 COMENTARII

  1. Asa am patit eu azi, in loc sa sune la 7:30 a sunat la 08:30, am intrat in alarm si era setata pe 07:30. Am sters alarma si am pus-o din nou, sper maine dimineata sa sune la cat trebuie 🙂

  2. eu am sters si am pus din nou,ceasul arata 12:21,am setat-o la 12:22,si a functionat normal.sper ca maine o sa sune la ora normala!

  3. Mama ce noroc am avut si eu :)) , intarziam draq la munca , am pus in urma cu o sapataman alarma sa sune in fiecare zi la ora 6 dim , si ieri (duminica) m-am gandit sa mai pun inca o alaram la 6 si 5 (din greseala) si a doua zi , a sunat a doua alarma, prima s-a “trezit” dupa o ora :)).

  4. asa am facut, dar se pare ca nu vrea decat daca repetarea este dezactivata, adica daca imi setez sa sune zilnic atunci trebuie sa-l pun cu o ora mai devreme, deci problema persista

  5. Am testat si eu, la alarmele repetate suna cu o ora mai tarziu. Dimineata era s-o patesc, m-am trezit cu 10 minute dupa ce trebuia sa sune ceasul, era setat la 6:30 si mi-a sunat la 7:30.

  6. Confirm si eu aceeasi problema; 3GS -> 4.1 cu limera1n. Se pare ca singura solutie este sa setam din alarme cu o ora mai devreme.

  7. Da am incercat si eu chiar daca am sters toate orele activate si le-am activat tot nu suna la ora exacta ,dar am intrat la setarea ceas global si am sterso si dupacea a mers foarte bine incercati si voi.

  8. Intr-adevar, doar daca setezi sa sune o singura data merge, si eu azi si ieri m-am trezit tirziu, am intirziat la ore. Bine ca a aparut problema acum, ca iOS 4.2 sa o rezolve. (iPhone 4 pe 4.1)

  9. Fratilor astia de la Apple is chiar de tot rÎsul nu sunt in stare sa faca un sincron intre ceas si ora globala e de tot râsul si eu ma chinui sa reglez alarna sa sune la 6 50 si ieri si azi , ţeapă nu a sunat , am observat daca îi setez in ce zile ale saptamanii sa sune nu prea stie sa faca asta , dar daca setez dor alarma fara sa ii dau anumite zile suina ok . iphone 3gs fara jb ios 4,1 . DE TOT RÎSUL si mai costa sii o caruta de bani . TRIST

  10. Mda… am furat-o si eu… dimineata am ratat plecarea la serviciu. Panarama de aiFon For suna cu o ora mai tarziu. Aseara i-am sters alarmele, l-am resetat si am fixat alarma, dar nu l-am si testat. Dimineata am constatat ca nu am rezolvat nimic. Voi testa azi cu alarma punctuala, sa vad daca macar asa merge.

  11. La fel am patit si eu in dimineata asta. Am setat ieri, dupa ce am citit articolul, alarma pt ora 7 cu repeat si a sunat la ora 8. Sper se se rezolve cu updateul la 4.2. 🙁

  12. eu pe ios 4.1 am problema cu snooze-ul , adica daca activez snooze , ba sunt dupa 5 minute , ba dupa 7 minute , ba dupa 9 minute … nu se poate seta si el un interval fix? sau e un alt bug?

  13. O caruta de bani un Iphone(indiferent de model)si nu este in stare sa sune la ora setata.Logica imi spune sa-l dau drak de Iphone si sa ma orientez spre altceva(Galaxy de ex).Dar totusi…nu pot sa las Iphone-ul…De ce oare?

  14. Azi dimineata mi-a sunat alarma repetitiva la ora la care era setata. Normal trebuia sa sune la 6:30, din cauza bug-ului am setat-o la 5:30 ca sa sune la 6:30. In aceasta dimineata a sunat la 5:30 si m-am trezit cu noaptea-n cap fara sa imi dau seama. A reparat Apple acest bug fara un update de fw? A mai patit cineva la fel?

  15. @zaone: Am setat-o ca alarma noua dupa ce s-a schimbat ora si totusi trebuia s-o programez cu o ora inainte ca sa sune cand trebuie (e estata pt L,M,M,J,V). Aceeasi alarma, la care nu am modificat nimic a sunat de cand s-a schimbat ora la 6:30 si azi pentru prima data la 5:30. (ora la care era setata e 5:30).

  16. Pana ieri suna gresit de cand am trecut noi la ora de iarna (era setata la 5:30 si suna la 6:30). Azi, fara nici o modificare a sunat la 5:30.