iPhone 5 ar putea controla Mac-urile prin tehnologia NFC

Se zvoneste de ceva vreme ca tehnologia NFC(Near Field Communications) ar putea fi implementata in viitoare versiune de iPhone, insa astazi a aparut o informatie care vine sa intareasca aceasta teorie, ba mai mult apar si primele detalii in legatura cu modul in care va fi implementata aceasta tehnologie. Practic aceasta tehnologie presupune ca 2 dispozitive aflate aproape unul de celalalt sa comunice intre ele, sa schimbe informatii si multe altele. Tehnologia aceasta este folosita deja in anumite metode de plata prin intermediul cartilor de credit, insa in viitorul apropiat s-ar putea sa putem folosi direct terminalul iPhone pentru plati pe anumite dispozitive.

In ultima vreme Apple a angajat cativa experti in tehnologia NFC si a trimis pentru inregistrare cateva brevete de inventie pentru produse bazate pe tehnologia NFC deci e posibil sa o vedem implementata in iDevices in viitorul apropiat. Apple se gandeste sa foloseasca aceasta tehnologie pentru a permite posesorilor de Mac-uri sa creeze versiuni portabile ale sistemului de operare ce vor fi incarcate in iPhone si apoi descarcate pe orice alt Mac compatibil si practic ar fi ca si cum ati avea propriul Mac la voi tot timpul. Mai exact iPhone-ul a fi un fel de sistem de operare gazda care se conecteaza la un Mac iar acel Mac va rula salvarea Mac-ului vostru din iPhone si ar fi ca si cum ati avea sistemul vostru de operare oriunde si oricand direct de pe iPhone.

If users wave a NFC-equipped iPhone at a NFC Mac (they need to be in close proximity to interact), the Mac will load all their applications, settings and data. It will be as though they are sitting at their own machine at home or work. When the user leaves, and the NFC-equipped iPhone is out of range, the host machine returns to its previous state.

“The Mac authenticates with the iPhone, which contains a lot of the information the computer needs, such as bookmarks, passwords and other data,” said our source, who asked to remain anonymous. “The system would essentially turn any Apple computer into your own – like you’re actually working on your own computer. Same settings, look, bookmarks, preferences. It would all be invisible. Your iPhone would be all you needed to unlock your Mac.”

Planurile sunt ambitioase si ramane de vazut ce si cum va reusi Apple sa implementeze aceste tehnologii in produsele sale, oricum eu unul sunt foarte interesat sa vad rezultatul final.