CEO-ul Nvidia ridica in slavi viitoarele tablete Android

Stim de cateva luni ca Google lucreaza la dezvoltarea unei versiuni a Android OS special facuta pentru tabletele ce urmeaza sa apara la inceputul anului viitor. In acelasi timp Nvidia lucreaza impreuna cu producatorii de tablete pentru a implementa cat mai bine chip-ul Tegra 2 in arhitectura respectivelor produse. CEO-ul Nvidia a declarat ca viitoarele tablete Android sunt “magice, vor surprinde si incanta” clientii si desigur ca vor fi mult mai bune decat tableta iPad in anumite privinte. Chip-ul Tegra 2 dezvoltat de Nvidia contine un procesor dual-core plus un chip grafic facut de companie iar asta va oferi cu siguranta acestora tablete un avantaj fata de primul model al tabletei iPad, dar oare vor fi mai bune decat iPad 2?

“They’re building a magical product,” Nvidia CEO Jen-Hsun Huang told financial analysts during a call to report his company’s third-quarter numbers. “I think its going to really, really surprise people and delight consumers everywhere,” he said of the Android-based phones and tablets Google is developing.

Este foarte posibil ca aceste noi tablete Android sa se descurce mult mai bine cu multitasking-ul si sa permita rularea unor jocuri cu grafica mult mai dezvoltata, insa sa nu uitam ca in ianuarie Apple la lansa iPad 2 si deocamdata se stiu extrem de putine lucruri despre ea. Deocamdata iPad este lider incontestabil pe piata mondiala a tabletelor insa in viitor tabletele cu Android vor prelua un foarte mare procent din cota de piata a celor de la Apple insa individual nu consider ca vreuna ar putea depasi tableta iPad.