Prima Pagina Apple 42% din patch-urile de scuritate din Mac OS X 10.6.5 sunt pentru...

42% din patch-urile de scuritate din Mac OS X 10.6.5 sunt pentru flash

Ieri Apple a lansat Mac OS X 10.6.5, cel mai nou update pentru celebrul sistem de operare, care rezolva peste 140 dintre problemele raporate de utilizatori in legatura cu Mac OS X 10.6.4. Acest update este cea mai mare parte dedicat rezolvarii problemelor de securitate iar 42% din intregul problemelor rezolvate au legatura cu flash. Da, ati citit bine, aproape jumatate dintre problemele de securitate rezolvate aveau legatura cu flash si asta ne face sa intelegem de ce Apple a decis sa nu il mai instaleze pe noile MacBook Air. Acum cateva zile presedintele Adobe incerca sa apere flash-ul impotriva atacului mediatic legat de faptul ca folosirea acestui plugin pe MacBook Air reduce cu pana la 30% autonomia bateriei, insa acum probabil va trebui sa explice de ce si-a dedicat Apple atatea resurse rezolvarii acestor probleme din moment ce flash-ul e atat de grozav.

So you’ll forgive me if when Kevin Lynch announces all these great-sounding things about Flash that are just around the corner, I’m highly skeptical. How long have we been promised Flash on mobile devices? 5 years? It’s still not where it needs to be. Hell, it’s not where it needs to be on the desktop.

Cei de la TechCrunch au dreptate cand spun ca flash-ul nu e inca pregatit pentru terminale mobile si probabil nu va fi niciodata pregatit pentru terminalele mobile, insa eu ca si utilizator as dori sa am posibilitatea de a decide cand si cum vreau sa il folosesc. Apple incearca sa isi protejeze produsele insa parerea mea este ca se straduieste prea mult.

 • cashix

  Zaone nu stiu daca ai dreptate. Da,poate ca si eu as vrea sa aleg daca folosesc flash sau nu,dar ios nu va mai fi stabil,ar crashui,s-ar bloca si oare utilizatorii pe cine ar da vina? Pe adobe?
  Eu cred ca nu,cred ca ar zice,iphone e de kkt…

 • glm

  cei de la apple sunt de-a dreptul obsedati de pb flash-ului.

 • Pai tocmai de aia ar trebui sa existe un buton pentru on/off. Daca merge bine il lasi pornit daca nu merge bine il inchizi, easy as pie. Cine nu e in stare sa distinga intre asa ceva nu ar trebui sa vorbeasca si daca o face atunci parerea sa e irelevanta.

 • Tigris Regalis

  @Glm: Mai degrabă au susținătorii flash o obsesie cu rularea flash-ului pe iOS.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Până să implementeze Apple un “on/off switch” pentru flash, ar trebui să fie lansată o versiune de flash pentru mobile, însă până acum nu există decât o versiune beta (deși se discută de ani de zile despre necesitatea unei astfel de versiuni de flash) și mi s-ar părea indecent ca Apple să bage pe gâtul tuturor utilizatorilor o componentă software nefinalizată, transformându-i pe toți în cobai pentru leneșii de la Adobe.

 • glm

  …auzi cica “lenesii de la adobe”… Si cine are tupeu sa zica asta?! Un romanas, neica nimeni care stie decat sa blogareasca… Mai las-o moale cu comentarii din astea absurde. Parca adobe este firma aia celebra care face reader-ul, photoshop, lightroom, premier, etc.,etc.? In isteria ta pupin-apple-ista te luasi si de astia… Vai, vai… dar tu nu ai putin bun simt si o judecata limpede?… Auzi: “lenesii de la adobe”… Pereti mai sunt. Nuci mai ai? Sau cai verzi?

 • Tigris Regalis

  @Glm: Auzi cine s-a găsit să facă aprecieri la adresa cunoștințelor și realizărilor altora, cel care e echivalentul unui bătrân mecanic de Dacia din domeniul calculatoarelor, care face pe bani ce alții rezolvă gratuit într-o lume care-i fuge de sub picioare, într-o schimbare care îi pare neconfortabilă și ostilă.

  Tu cum numești o companie care de ani de zile nu reușește să realizeze o versiune mobilă a propriului software (Flash) și care după un lung travaliu, timp în care au apărut 4 generații de iPhone și întreaga pleiadă de imitații (predominant asiatice) auto-intitulate “iPhone killers”, a produs doar o amărâtă de versiune beta, care pare să rămână perpetuu în acest stadiu precum diverse aplicații ale Google?

 • glm

  se pare ca ai o caruta de nuci sa arunci in pereti, la fel si cai verzi pe care ii vezi peste tot. ai tu ce ai cu munca mea de it-ist hardware si software si te roade grija ca fac bani din asta. De parca e o mare ciudatenie lucrul asta, dar, ma rog, daca la atat te duce…
  Eu nu mi-as permite niciodata sa emit pareri imbecile despre o companie care se bucura de recunoastere, respect si notorietate, sunt prea mic si imi place sa-mi vad lungul nasului, spre deosebire de altii care sunt atotstiutori, isi dau suveran cu parerea si spun o groaza de tampenii…

 • Tigris Regalis

  @Glm, “depanatorul de calculatoare care e prea mic pentru a emite păreri, dar suficient de mare pentru a-i insulta pe cei cu care nu e de acord”: Văd că îți continui neabătut seria de atacuri la persoană în cadrul unor postări complet off-topic, neargumentate și inutile. Pentru a nu degenera rubrica de comentarii în lupte cu troll-ii, eu mă voi opri aici.

 • glm

  mai tigrule rege la tine in jungla, orice munca cinstita este laudabila, la fel si aceea de “depanator”, cum spui tu, de pc-uri, laptop-uri, camere foto, video, etc. Crezi tu ca unul caruia i s-a stricat laptop-ul sau alt device high-tech il arunca si da fuga in Austria sa-si ia altul? Eventual Mac? Acum iti dai seama cat de desuet, de-a dreptul, esti?
  Faci f. bine ca te opresti, dai din greseala in prostie…