Prima Pagina aplicatii Video: Un mic experiment cu Google Goggles

Video: Un mic experiment cu Google Goggles

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bq-hXD33vXs[/youtube]

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, aplicatia Google Goggles ne permite sa efectuam “cautari vizuale” direct de pe iPhone folosind motorul de cautare Google. Practic prin intermediul acestei aplicatii puteti face o poza unui obiect/unei cladiri, aplicatia va analiza respectiva poza si va cauta pe Google orice informatii relevante legate de respectivul obiect. Acum cei de la Google vor sa “treaca la urmatorul nivel” si colaboreaza cu unele dintre cele mai mari companii americane pentru a introduce un nou mod de cautare in aplicatie, cel bazat pe reclame ale caror rezultate vor duce direct la ofertele comerciale ale respectivelor companii.

Puteti observa din clipul video de mai sus cum functioneaza intregul sistem si sincer sa fiu ar fi foarte utila o asemenea optiune deoarece vom avea posibilitatea de a afla orice informatii in legatura cu anumite produse. Desigur ca mai intai trebuie sa o vedem lansata oficial in SUA, sa asteptam cativa ani pana ajunge in Romania, dar ideea e buna.

  • Ticu

    L-am incercat pe produse internationale. Functioneaza destul de bine. O sa-l incerc si prin Cluj sa vad ce rezultate imi da (cladiri,etc.)

  • Andrei

    din pacate pe iPod touch 4 nu am aces la optiunea goggles

  • Tigris Regalis

    Ideea este buna, pacat ca Google, in stilul caracteristic, o deturneaza spre scopuri publicitare pe banii nostri (costul conexiunii / traficului de internet mobil). Eventual aplicatia va mai si raporta la “nava mama” cam ce produse cautam sa identificam, ca se ne mai trimita si un calup publicitar despre acestea – desigur tot pe conexiunea de internet mobil platit de noi.