Prima Pagina Android Co-fondatorul Apple sustine ca Android va fi sistemul domninant pe smartphone-uri

Co-fondatorul Apple sustine ca Android va fi sistemul domninant pe smartphone-uri

Steve Wozniac, co-fondatorul Apple, a declarat pentru ziarul olandez De Telegraaf ca in cativa ani Android OS va fi sistemul dominant pe smartphone-uri. Steve Wozniac a comparat succesul Android OS cu cel al Windows OS si este de parere ca sistemul va ajunge la fel de popular precum este Windows-ul acum. El si-a bazat afirmatiile pe faptul ca Android OS ofera mult mai multa liberate si mai multe functii decat iOS, iar diversitatea de terminale care adopta sistemul acesta de operare va atrage din ce in ce mai multi cumparatori. Tot ce spune el acum stie toata lumea de multa vreme, practic Android OS va deveni dominant nu pentru ca este mai bun decat iOS ci doar pentru ca Google permite instalarea sa pe aproape orice modele de telefoane mobile.

Woz stressed that the iPhone, “Has very few weak points. There aren’t any real complaints and problems. In terms of quality, the iPhone is leading.” However, he then conceded that, “Android phones have more features,” and offer more choice for more people. Eventually, he thinks that Android quality, consistency, and user satisfaction will match iOS.

Steve Wozniac a facut o remarca destul de acida si la adresa celor de la Nokia numind sustinand ca este “brand-ul unei generatii trecute” si ca ar trebui sa inventeze niste produse moderne pentru consumatorii tineri. Totodata Steve Wozniac a declarat ca in 2004 Apple a lucrat cu o companie asiatica pentru a produce un telefon “magic” insa colaborarea a fost suspendata, insa in 2007 a fost lansat primul model de iPhone care avea sa schimbe radical modul in care privim smartphone-urile in ziua de astazi.

The first revelation is an admission that Apple had collaborated with a well-known Japanese consumer electronics company in 2004 to develop a phone that was ahead of its time. Woz is quoted as saying that while Apple was content with the quality, it “wanted something that could amaze the world.” Obviously, the phone was shelved followed by Apple’s announcement of the iPhone in January 2007.

 • eqro

  Pai e logica treaba. Apple face un terminal pe an, pe cand restul companiilor care adopta Android-ul ca sistem de operare, fac cateva zeci; practic apare cate un terminal nou odata la o saptamana doua.

 • Tigris Regalis

  Woz fiind un “geek”, căruia îi place să se bage până la coate în substraturile tehnice, evident că are preferințe pentru produsele care îi permit un acces cât mai ușor “sub capotă”.

  Mie mi se pare însă că Android are o evoluție înspre Linux, nu înspre Windows, adică se ramifică într-o multitudine colorată de variante diferite, în uz există simultan multe generații și subversiuni de Android și software-ul care se dezvoltă nu merge pe toate variantele existente la un moment dat.

  Windows a convins în schimb prin faptul că aducea uniformitate în lumea fragmentată a OEM, fără a permite însă prea multe customizări de fond, ci doar cosmetice (wallpaper, themes, etc.).

  Această nevoie de stabilitate și continuitate nu o oferă Android, ci … știți voi cine.

 • Eu

  Face un terminal pe an dar in proporție de 89% e de cAlitate

 • eqro

  Absolut ca e de calitate! Dar nu putem nega ca toate HTC-urile/samsung-urile sunt proaste.

 • Mihai
 • Tigris Regalis

  @Eqro: Aparenta simplitate este puțin diferită, după cum o văd eu, adică nu contează câte tipuri de terminale există la un moment dat, ci câte terminale cu respectivul sistem de operare se vând în total, față de totalul terminalelor cu celălalt sistem de operare. Degeaba sunt 100 de tipuri de terminale de la 20 de producători diferiți, dacă toate vin cu Android și nu se vând, toate împreună, în atâtea exemplare cât device-urile cu iOS. Atunci tot iOS va fi dominant pe piață.

  Divizarea accelerată a “opoziției” nu conduce automat la creearea rapidă a unei noi “majorități”.

 • Liliana Solomon nu a plecat?

 • claudiu

  pana acum androidu nu a facut nimic inafara de a copia ios… m am jucat cateva zile cu un galaxy s… dar am ramas profund dezamagit… au adaugat cateva elemente vizuale si gata… au scos un sistem de operare… pana nu va veni cu ceva ingenios google cum a venit apple cand a scos primul iphone nu vor putea concura cot la cot cu apple… de 3 ani am mers pe mana apple si sunt foarte multumit de terminalele lor… au cam gresit cu iphone 4… e destul de deranjanta faza cu antena… in rest telefonul se misca superb… il am de aprox 4 luni si nu l as schimba cu nici un alt terminal…

 • Pingback: Co-fondatorul Apple a fost citat gresit cand vorbea despre Android()