Prima Pagina Nokia Video: Ecran touchscreen din gheata facut de Nokia

Video: Ecran touchscreen din gheata facut de Nokia

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V8EM9vm6nBw[/youtube]

Nokia este o companie inovatoare si chiar daca pe piata telefoanelor mobile o duce din ce in ce mai rau, iata ca o noua inventie a adus compania din nou in centrul atentiei. In clipul video de mai sus avem un ecran touchscreen din gheata, mai exact e vorba despre niste proiectoare si cateva camere cu infrarosu care detecteaza actiunile utilizatorilor pe un bloc de gheata si le transmit apoi catre un PC. Rezultatul il aveti in imaginile de mai sus si zic eu ca e destul de interesant dar parca as prefera ca Nokia sa se concentreze mai mult pe smartphone-uri decat pe inventii care nu aduc vreun beneficiu cuiva.

 • alex

  ani de zile s-au chinuit sa fure tehnologia touchscreen de la apple si acum fac balet pe gheata ….

 • dragos

  Nu de la Apple i se trage lui Nokia ci de la chinezii care reproduc tot.Iar legat de cote de piata chiar , daca eu nu am mai avut nokia de 10 ani , finlandezii sunt lideri detasati 28 la suta din cota de piata mondiala pe cand apple are doar 3 la suta .Nokia castiga foarte bine la telefoanele low end acelea care le primesti anual mocca de la Orange sau Vodafone.

 • Intr-adevar momentan e lider de piata insa Apple cu 3% are profit de 10 ori mai mare decat Nokia cu 28%. Aici totul se bazeaza pe profit nu pe cate zeci de milioane de telefoane vinzi in pierdere.

 • Tigris Regalis

  Un astfel de “touchscreen” cu proiectoare și camere oferea și Microsoft acum câțiva ani, integrate sub un blat de masă transparent pe care se proiecta de dedesubt imaginea de display și de pe aceeași suprafață se înregistrau atingerile cu ajutorul unor camere de dedesubt. Tehnologia numită “Surface” era foarte costisitoare și tot ansamblul era destul de greoi, așa că n-a prins și a fost dat uitării după apariția iPhone.

  Așa că nici aici Nokia nu este inovativă, din contră, apelând la tehnologia de alaltăieri, dezvoltată de alții, dă și mai mult impresia că este depășită de evoluția tehnologică actuală și nu e în stare să producă nimic nou, practic și atractiv.