Video: Gorilla Glass, cel mai rezistent material pentru ecrane touchscreen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VSn-ezky5Zo[/youtube]

Gorilla Glass este un material foarte rezistent care in momentul de fata este folosit pentru ecranele unor smartphone-uri destul de populare si se zvonea ca ecranul iPhone 4 ar fi fabricat folosind aceeasi tehnologie sau una asemanatoare care ofera acelasi grad de rezistenta. Practic orice smartphone cu touchscreen are deasupra digitizer-ului un astfel de material dur care protejeaza ecranul si digitizer-ul impotriva loviturilor/zgarieturilor/etc. Gorilla glass, dupa cum vedeti si in video, este mult mai rezistent decat materialele folosite in mod normal pentru ecranele smartphone-urilor, de fapt este atat de rezistent incat pentru a il crapa e nevoie foarte multa forta.

Ecranul de test din video avea grosimea de doar 1.1mm, deci va puteti imagina cat de rezistent este acest material daca nu a putut fi crapat desi 2 persoane au apasat cu toata puterea in centrul sau. Gorilla Glass este fabricata printr-un proces tehnologic brevetat care face din acest material probabil unul dintre cele mai rezistente din lume, cel putin daca e sa vorbim despre ecrane pentru smartphone-uri :

What Gorilla Glass is is an Alkalide Lumina Silicone glass – which essentially means it has sodium in it. The way the glass is made strong is that they put in a hot salt bath, which leaches out the sodium, which they then replace with Potassium. Potassium, being a bigger molecule than sodium, sets up a compressive layer on the surface when the glass cools. That compressive layer is what makes the glass damage resistant.

Sincer sa fiu as vrea sa vad un iPhone care sa aiba un ecrat atat de rezistent si spun asta deoarece iPhone 4 este atat de fragil incat poate fi crapat la aproape orice cazatura.