OpenViszla – un USB sniffer in dezvoltare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1_IHopxlTLE[/youtube]

OpenViszla este un proiect initiat de doi membri frondatori ai Dev Team ce urmareste sa produca un dispozitiv hardware ce va monitoriza traficul USB dintre diferite device-uri pentru a usura munca de “spargere” a soft-urilor cu care sunt livrate. Practic un astfel de hardware va usura foarte mult munca hackerilor deoarece in momentul de fata nu exista un asemenea dispozitiv disponibil pentru achizitie in mod public pentru oricine. Solutiile de jailbreak pentru iPhone sunt facute prin metode asemanatoare, adica folosind astfel de hardware ce monitorizeaza traficul USB intre calculator si terminal hackerii gasesc vulnerabilitati pe care mai apoi le exploateaza pentru a injecta exploit-urile pentru jailbreak.

Cei doi membri fondatori au cerut ajutorul comunitatii pentru donatii si se pare ca au avut succes deoarece pana acum au obtinut sprijinul actorilor Stephen Fry si DVD Jon, insa au reusit totodata sa stranga peste 30.000$. Ce se va alege din acest proiect ramane de vazut, oricum este de urmarit deoarece va duce probabil ca o mult mai rapida dezvoltare a solutiilor de jailbreak in viitor.

OpenVizsla is a project to design a device that will allow the capture and inspection of USB traffic that will help with the reverse engineering and debugging of proprietary USB devices, and will also be an invaluable tool for developers working with USB and especially those who are using USB in embedded designs. The project is created by bushing and pytey of Team Twiizers and iPhone DevTeam fame.