ultrasn0w 1.2 afecteaza autonomia bateriei

Noua solutie de unlock scoasa de Dev Team ieri nu implica doar riscuri privind update-ul baseband-ului si posibilitatea de a mai insta firmware-uri pe viitor, ci si acceptarea faptului ca autonomia bateriei ar putea fi redusa. Astazi au aparut pe internet, inclusiv aici pe site, diferite comentarii in care se intreba daca ultrasn0w afecteaza autonomia bateriei. Ei bine, iata ca e adevarat, ultrasn0w afecteaza autonomia bateriei si odata ce il instalati e posibil sa observati ca procentajul bateriei scade rapid chiar daca nu folositi terminalul.

Un al doilea efect al instalarii ultrasn0w ar putea consta in fluctuatii ale semnalului, adica barele de semnal ar putea creste/scade intermitent chiar si in zone unde inainte aveati semnal full. Nu e prima oara cand Dev Team scoate o versiune instabila a ultrasn0w si cu siguranta lucrurile nu vor sta asa pentru mult timp deoarece echipa incearca in mod constant sa isi imbunateasca solutiile de jailbreak si decodare.

Tu ce exprienta ai avut cu ultrasn0w 1.2?

82 COMENTARII

  1. pe 2G, nu pot sa fiu sunat deloc, iar bateria se descarca in standby in 15 ore.Deasemenea se incalzeste usor spatele telefonului.

    Dupa atatea luni de asteptare, in sfarsit avem parte de unlock, iar acum mai asteptam si pentru un fix.Sa speram cat mai rapid.

  2. Scade autonomia bateriei pe terminal 3Gs (bootrom vechi) !!!!
    Imi vine sa il arunc :(((

    Am facut, fara nicio problema, un upgrade la 4.2.1 cu baseband-ul aferent, apoi am folosit redsn0w ultima versiune. ok cu JB ! Apoi am instalat ultrasn0w 1.2. Ok unlock !!!

    Dar, scade procentul la baterie cumplit de repede!
    in rest, nu am constatat alte probleme.

  3. eu l-am lasat o ora in standby full charged…si bateria e inca 100%….am IOS 4.1 bootrom nou, 3gs, unlocked cu tutorialul asta nou cu redsnow si ultrasnow…

  4. zaone nu stiu daca problema vine de la ultrasn0w sau de la baseband, cel putin de la ultrasn0w mi-e greu sa cred fiindca am facut aseara update din cydia la ultrasn0w 1.2 pe un 3gs bootrom nou 4.0, si azi toata ziua nu am constat deloc diferente fata de zilele anterioare. Acum am bateria la 56% vorbit 37m, vreo 3 ore pe 3G(forum, twitter, mess, zaone,ro), in rest in permanenta pe EDGE. Fluctuatii de semnal deloc, la birou e o incapere din mult beton si mai inchisa, acolo aveam mereu 3 liniute pe edge, azi aveam la fel….

  5. Nasol,deci ne am urcat basebandu si acum ni se termina si bateria rapid.cam scartie ce a facut dev teamu de data asta.nu uitati ca au postat pe blogul lor ca unii din ei folosesc baseband 6.15 de cateva saptamani, in teste, si nu s au obosit sa ne anunte ca s ar putea sa avem probleme cu autonomia.cred ca s au grabit cu lansarea,or fi facut ceva modificari de ultima ora sj nu le au mai testat.inclin sa merg pe varianta asta,si sa sper ca o sa iasa cu un fix repede.

  6. Si eu am facut upgrade la ultrasn0w si nu am probleme cu bateria, dar inca sunt pe iOS 4.1 jailbreak facut cu pwnagetool pe un mac. iPhone 3gs old bootrom

  7. efectele astea negative sunt doar la cei care fac update de baseband si unlock cu ultrasn0w sau pentru toata lumea indiferent de baseband-ul decodat cu ultrasn0w? eu am facut update pentru ca ma deranja acea iconitza cu “1” deasupra cydia, sper ca nu o sa ma afecteze mai mult decat pana acum, cand aveam ultrasn0w 1.11-1 sau care era, baseband 05.13.04 si iOS 4.0.1

  8. Nu uitati ca nu e prima oara cand se intampla asta. Aproape fiecare versiune noua a ultrasn0w a functionat asa la inceput. Au aparut dupa aceea update-uri si totul a functionat ok.

  9. Eu la baterie nu am nici o problema , insa semnalul creste / descreste …Wtf …anapoda ! Așteptăm un update …poate poate !!:)

  10. Primele mele concluzii legate de 4.2 si unlock sunt următoarele :
    Cydia se mișca impecabil , culisarea către search nu mai are asa lag , setarile se încarca mult mai repede , bateria scade extraordinar de repede, se caută rețeaua foarte greu , îmi cere sprijgboardul sa se restarteze atunci când telefonul se blochează ( e enervant)
    Cam atât deocamdată .

  11. Bateria se descarca rapid, spatele se incinge si el. AM IPHONE DUPA 2 LUNI DE IPOD TOUCH, merita. Over all, sunt foarte multumit, sper ca va aparea un fix ceva.

  12. Solutie: Push Doctor din Cydia. Adaugati la surse :cmdshft.ipwn.me/apt/ . Abia astept sa vad daca este vreo` diferenta. Sa imi ziceti si voi:)

  13. Hai ca m-ati pus pe ganduri 😀

    L-am bagat acum la incarcat si il fac 100 % , maine dimineata ma uit la el sa vad daca s-a dus din liniute.

    Maine seara postez din nou sa va zic dupa o zi de vorbit cum e..

  14. Am facut si eu unlock, dar nu mi se pare ca se descarca foarte rapid bateria. Adevarul este ca nu am mai folosit telefonul asta pana acuma ca sa am cu ce sa il compar. Am avut si eu candva o problema cu bateria la 3G si a fost din cauza jailbreak-ului (s-a rezolvat folosind alta metoda de jailbreak). Ma gandesc ca asta ar putea sa fie si aici problema: de jailbreak, nu de unlock. Incercat un alt jailbreak dupa ce ati instalat baseband de iPad (pentru ca acesta ramane definitiv). Ar mai fi un aspect: ati selectat bine versiunea de 3GS pe care o aveti ? Redsn0w te intreaba de care ai. Ar putea fi si asta o problema.

  15. 3gs bootrom nou, ios 4.1 jb/unlock – ultrasn0w 1.2 – cred k bateria tine o idee mai mult k inainte. In niciun caz nu se incalzeste/descarca rapid

  16. Fratilor am 3gs bootrom nou ios 4.1 facut unlock cu ultrsnow si tind sa spun ca tine bateria mai mult decat cit tinea inainte .parerile sunt impartite (semnal scazut nicidecum )

  17. va dati seama ce a fost aseara pe unii.cred k au facut update direct din itunes cu gandul k in cateva ore apare ultrasnow si gata totul e ok……aici a fost si vina devteam pt k ei au zis k unlockul e gata…dar nu au spus ca decat pt baseband din ipad….

  18. Eu sunt multumit cu ce am acuma : 3gs functional 100%. La baterie n-am observat nimic. Legat de decodare : oamenii astia au lucrat aproape non-stop sa avem gratis solutia functionala fara bug-uri. Au bombardat-o din toate partile, au facut exploit si sincer ma bucur ca au reusit ceva. Eu stiam ce cumpar dinainte, m-am documentat, am asteptat o luna. Era mai ieftin.

  19. fratilor deci sa inteleg.. cei cu 3gs bootrom nou bateria tine mai mult iar la cei cu 3g si 3gs bootrom vechi bateria tine foarte putin.. Se merita toata distractia asta?? Eu am un 3gs cu 3.1.3 si nustiu ce sa fac…dar mai astept poate apare ceva mai usor. As vrea sa fac update la 4.1 si jb cu limera1n si unlock cu altceva ce nu necesita update de baseband..

  20. Salut, am luat un 3GS cu iOS 4.0, bootrom nou, cand intru pe siteul http://www.jailbreakme.com imi zice ca a mai fost incercat acest lucru, nu i-am dat sa continue. Are baseband 05.13.04. Cum pot jailbreak-ui acest telefon si sa-i fac unlock. Tks. scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu prea am stiut unde, am citit prin tutoriale si nu stiu ce sa fac.

  21. @Catalin: Cauta pe prima pagina, sunt sigur ca vei gasi ceva.
    Sa nu va uitati pe prima pagina si sa nu cautati in partea dreapta tutoriale ca zaone va da mura in gura da?

  22. Iphone 3gs…bootrom nou…decodat azi la ora 13 baterie full…nu l-am folosit azi decat vorbit la telefon si navigat odata in safari..acuma la ora 22:35 am 16% :|….sunt dezamagit

  23. Pffff..Merge perfect..l-am facut…nici nu sti ce s-a intamplat in corpu meu cand am vazut ca am semnal si ca scrie Orange acolo :))….Mersi ZaOne 🙂

    Se pare ca nu am probleme cu semnalul..nu a coborat mai jos de 3 linii…normal,sta la 4-5…momentan am semnal full..sper sa n-am probleme cu bateria…oricum…mersi ca mi-ai luat o greutate de pe inima 🙂

  24. @catanzaro27: Cand iti dispar cate 10% din baterie in fiecare ora desi tu nu consumi atat e destul de clar ca undeva e o problema.
    Acesta este un articol despre problemele cu ultrasn0w, nu despre tutoriale de decodare/etc. Si da comentariile pe langa vor fi sterse incepand de acum. Read people, read.

  25. Sunt multi factori depinde cum reglezi luminozitatea,jocuri,3G,intervalul de blocare,vibratile chiar si butonul activ de procentaj baterie papa si el curent mai putin dar papa si sunt mai multe .Acum daca este din alta cauza vom vedea pe parcurs ,pana acum eu nu am observat nimic deosebit am facut unlock 3gs bot nou in aceasta dimineata si acum mai am 50% si lam folosit destul de mult am jucat si jocuri.

  26. lam resoftat,am facut JB cu limerain, si se pare ca nu mai haleste bateria asa rau.va tin la curent si maine si o sa vad cum se comporta.

  27. @bedmadafaka
    man l-ai resoftat dupa ce ai facut unlock-ul asta nou cu redsnow aparut azi?
    zi-mi te rog si mie pasii din restore exact cum ai procedat…si jail break si activare…multumesc

  28. Am incarcar 3gs 100%si stand degeaba fara sa unblu pe el in 6 ore q scazut 5%_(bineinteles unlock cu ultrasnow 1.2)nu stiu daca e bine astept raspuns.

  29. A mai observat cineva ca IGO MY WAY nu se mai concteaza la sateliti cu ultrasn0w1.2 ?!?!?
    Sigur nu e de la IOS 4.2.1 pentru ca am revenit si la IOS 4.0.1 (doar pt chestia asta) si la fel, nu se mai conecteaza in veci. 🙁
    Ceva idei?

  30. astazi am scos de la incarcat la ora 7 dimineata.Avea 100%.

    Acum la ora 9.20 are 50%.Nu am vorbit cu nimeni ;-((((

    Si pe mine ma intereseaza daca pot sa-l resoftez, acum cu BB de iPad?

    Momentan sunt pe 4.1, JB si decodat cu solutia noua.As putea sa fac restore din iTunes la 4.2.1 cu BB de iPad?dupa care sa fac JB si unlock?

  31. @z3wl
    pai cam asa:
    1.shift+restore in itunes,am ales ios 4.1(downloadat pe site ul apple) si cand a fost aproape instalat mi a dat eroare 1015(pe blogul dev team scria ca s ar putea sa se ntample asa cu noile versiuni de firmware,de la 4.2.1 in sus,nu m am asteptat sa fie la fel si la 4.1) si telefonul a intrat in recovery mode.

    2.l am scos din recovery cu tiny umbrella si am facut JB cu limera1n(aveti tutorial facut de zaone pe tema asta) si ….aproape gata.

    cand a repornit aveam deja cydia deci nu era ok pentru ca la jb cu limera1n, cydia se instaleaza manual,dupa ce e gata jb si telefonul rebooteaza.asa ca am mai repetat o data pasul 1.de data asta cu un costum ipsw(primul care l am gasit la o cautare google:).de data asta mi a dat eroare 20 sau 21 nu mai tin minte.si din nou pasul 1 cu ios 4.1 de la appple.apoi pasul 2 si de data asta aveam telefon curat.am instalat cydia(prin wi-fi) apoi instal ultrasnow 1.2 si gata!!!!

    l am pus la incarcat peste noapte si acum dupa 2 ore de stand by bateria e la 99%.o sa vad cum merge si o sa mai revin si dupa ce verific gps ul.

    p.s: nu am mai instalat sbsettings.

  32. Cred ca problema majora a descarcarii bateriei dupa folosirea ultrasn0w 1.2 este datorata conectarii continue la internet a telefonului. Am fix acelasi soft cu acelasi baseband pe un 3G si pe un 3GS. Cand bag cartela in 3GS si activez Data, el incepe si consuma din traficul inclus in abonament. Norocul meu ca nu am avut activat 3G; mi-a luat de ieri seara pana acuma dimineata in jur de 250 mega. Aveti grija sa nu va faceti cost suplimentar !

  33. sall am o problema am facut unlokul la 4.2 imi merge perfect dar cand sting tel. nu mai imi porneste decat cu redsnOu stie cineva cum pot sa remediez problema asta va rog astept raspuns

  34. @bedmadafaka : te-am inteles si multam de explicatii. deci ma interesa sa mearga scos cu tinyumbrella. si ff ciudat ca ti-a ramas cydia instalat dupa restore…eu o sa incerc tot cu ipsw original 4.1, cu tinyumbrella si apoi sa fac JB tot cu redsnow (si bifez doar instalare cydia, nu si instalare ipad baseband)…sper sa-mi mearga…

    dupa o noapte de standby mai am 97% baterie (cand l-am pus aveam 99%)…totusi nu prea sunt multumit…am activat wifi si am stat putin pe youtube si appstore si acum am 86%, mi se pare ca se termina cam repede…daca continua asa instalez si eu limerain din nou…

  35. Am citit la cineva ca, dupa ce a facut unlock cu ultrasn0w 1.2, i-a consumat internet-ul de la vodafone.
    Am constatat si eu acelasi lucru !!!!! Si asta in conditiile in care, atat la birou cit si acasa, am acces la internet prin WiFi…
    Acum am dezactivat si “3G” si “date celulare”.

    Cat despre baterie, si la mine …. SCADE DRAMATIC 🙁

    Am sa vad daca se mai intampla asa ceva, cu noile setari.

    Dar, intrebarea cheie este: CE ANUME S-A TRANSMIS PE ACCESUL DE INTERNET DE LA VODAFONE, atata timp cit eu nu am accesat internetul sub acest mod???

  36. Ok, acum am incarcat iarasi la 100%.Am dezactivat data connection-urile, pentru ca noroc ca a zis un utlizator aici, asta noapte mi-a consumat 200 de mega din 500 disponibili.!!!!

    In schimb acum merge si pe 2G sa fiu apelat, si nu s-a mai incalzit spatele nici in timpul incarcarii.Acu sa vedem cu standby-ul.

  37. Parerea mea este ca nu unlockul in sine (ultrasn0w) e problema pt ca tot ce au facut ei au adaugat un “IF” in plus pt. baseband 06.15.00, pt ca exploitul deja functiona pe acest “modem firmware”. Insa jailbreakul cu bifarea optiunii “install iPad baseband” aduce aceasta pierdere a bateriei pe iPhone…

    Nu stiu… poate ma insel, oricum ideea e ca toata solutia nu e prea stralucita pt ca daca nu ai avea nevoie de unlock nu ai instala nici basebandul de iPad…

    Eu sunt pe 4.1 (jailbreak sn0wbreeze 2.1) pe 3Gs si am basebandul neschimbat de la 3.1.2. Ultrasn0w 1.1-1, nu mi-am updatat ultrasn0w la 1.2.

  38. Stiti careva care sunt consecintele alegerii gresite a versiunii de 3GS in redsn0w in momentul jailbreak-ului ? Va rog nu presupuneti, scrieti doar daca stiti pentru ca se strang o gramada de commenturi cu presupuneri.
    Va multumesc.

  39. Mi se intampla si mie la fel nu se conecteaza la GPS .iam dat si reset . dar degeaba nu stiu ce sai mai fac daca stiti ceva spunetimi si mie .Va multumesc

  40. dupa ce am facut ce am scris mai sus,se pare ca bateria se consuma normal, cu push off,cellular data off,location off,wi-fi on,3g on.la 7 aveam 100% la 13:10 am 87% in regim normal de folosire:tel,internet,instalari din cydia si…..initializare gps.aici se pare ca e o problema,nu reuseste sa mi gaseasca satelitii(poa sa fie si vremea,se mai intampla cand e foarte innourat).o sa ncerc ce a scris zaone mai sus cu reset network settings.

  41. REZOLVARE LA AUTONOMIE ! zaone ar trebui sa faci un articol ca l-a multi am vazut ca s-a rezolvat asa .
    Azi dimineata aveam 100% cand am plecat de acasa am dezactivat PUSH NOTIFICATION , WIFI DATA CELLULAR si dupa ce am stat la scoala pe mess pe internet si dat mesaje acum mai am 87%.

  42. Bine , REZOLVARE TEMPORARA, ca e naspa asa sa stai si sa poti folosi net doar pe WIFI, si am 500mb inclusi in abo.Ma gandesc ca baietii o sa scoata un patch la unltrasnow, astfel incat sa putem da drumul si la CELULAR DATA.

  43. @zelpix:nu te nteleg!ce treaba are cellular data cu wi-fi,sunt doua lucruri diferite,sau ce,la tine daca opresti cell data nu ti mai merge wi fi ?

  44. si as mai avea o intrebare exista vreo posibilitate de a reveni la basebandul pe care lam avut inainte adica 05.14.02 si soft 4.1 pt ca am vb cu cineva si poate sa mi-l deblocheze direct de la O 2 astept raspuns va rog ?

  45. Deci, Am un iphone 3g bb 06.15.00 , l-am deblocat ieri la 15:00 si inca mai am baterie. Am vorbit la el 2h22m, instalari, net,mess tot felul asa ca dupa 2 luni de sertar etc. Autonomia de pana acum este de 34 de ore si inca tine 2%, mentionez ca nu era incarcat full cand l-am deblocat ( se incarca full in minimum 4 ore de la priza) . Nu am nimic deschis 3G wifi , push ,etc. si a fost activat cu sim-ul retelei in care era blocat (orange RO)