iPhone intrece Nokia N8 la vanzari in Europa cu o rata de 6 la 1

Credeati ca Nokia se indreapta incet dar sigur spre faliment? Ei bine va inselati amarnic deoarece pentru unii terminalul N8, care se vinde de 6 ori mai slab decat terminalul iPhone, este catalogat ca fiind un “succes” pe piata europeana. Terminalul Nokia N8 este departe de a fi competitiv cu restul terminalelor high-end de pe piata actuala si acest lucru se observa in vanzari, insa un analist american il catalogheaz ca fiind un “succes” si recomand oamenilor sa cumpere actiuni Nokia. Se pare ca terminalul a intrecut asteptarile multora, adica vanzarile acestea slabe sunt mult mai bune decat se asteptau atat cei de la Nokia cat si analistii.

Un sondaj facut prin 150 de magazine din Europa a aratat ca la fiecare smartphone Nokia N8 vandut se vand alte 6 smartphone-uri iPhone iar pentru mine asta reprezinta o umilinta nu un succes, dar fiecare priveste lucrurile cum vrea. Se pare ca persoanele care au achizitionat un asemenea terminal au fost foarte multumite de el si singurul dezavantaj reclamat a fost lipsa aplicatiilor din Ovi Store. Avand in vedere aceasta situatie, se estimeaza ca Nokia va vinde 2.5 milioane de terminale N8 in aceasta toamna si 9 anul viitor. Cifrele mi se par putin hilare daca e sa le comparam cu vanzarile terminalelor iPhone care au atins cifra de 14.1 milioane in doar un singur semestru.

Nokia N8 este “varful de lance” al celor de la Nokia si in comparatie cu iPhone 4/Samsung Galaxy S este mult mult prea mic pentru a fi luat in seama. Am impresia ca, cei de la Nokia se cam obisnuiesc sa sarbatoreasca mediocritatea.