EasyPay – un sistem de plati POS dezvoltat de Apple

Anul trecut se vorbea despre faptul ca Apple ar putea dezvolta un sistem de plati POS(point of sale) pentru iDevices. Practic acest sistem va permite firmelor sa  valideze plati de la clienti folosind iDevice-uri si un accesoriu special dezvoltat de Apple. Acest accesoriu citeste informatiile cardului, o aplicatie speciala din iDevice executa operatiunile necesare pentru plata, clientul semneaza pe ecranul iDevice-ului confirmand plata, iDevice-ul printeaza chitanta si procesul e gata. Acest sistem de tip POS este folosit de vreo luna in unele magazine GAP din SUA unde angajatii au iPod Touch-uri cu un accesoriu special cu cititor de carduri bancare, plus mini imprimante care printeaza chitantele pentru clienti.

Observati in imaginea de mai sus un clienti care plateste folosind acest serviciu dezvoltat de Apple special pentru retailerii din SUA. Sistemul este foarte util deoarece usureaza foarte mult munca angajatilor de a incasa banii sau de a valida platile facute cu cardurile bancare si mai mult ca sigur se va bucura de succes in randul retailerilor americani. Deocamdata tehnologia este in stadiul de testare, este cunoscuta sub numele de ZipCheck si este disponibila doar acolo insa e promitatoare si poate peste vreo 10 ani va ajunge si in Romania.

4 COMENTARII

  1. Este folosita cred ca de vreun an in toate Apple Store din US.
    I-am intrebat daca au la vanzare asa ceva si au negat, dar in raft am gasit un dispozitiv asemanator, care arata ca un case cu lacas sa scanezi un card bancar, dar cu functionalitate doar pentru 3G, 3Gs.
    Nu este facut de Apple si pentru a fi folosit este nevoie de un cont in vreo banca din US plus un abonament la firma respectiva care se ocupa de tranzactii. Costa parca vreo $159.95

    Oricum cel facut de apple este mult mai bine pus la punct, dupa ce semnezi, ai optiunea sa iti trimita chitanta pe email, sa o printezi sau amandoua. Selectezi care POS printer doresti sa folosesti direct din device si automat se deschide si sertarul de unde primesti restul daca alegi plata cash.
    Toti angajatii au cate unul atarnat la brau.