Prima Pagina Android Symbian este utilizat mai des decat iOS in ceea ce priveste navigarea...

Symbian este utilizat mai des decat iOS in ceea ce priveste navigarea pe internet, la nivel global

iOS este pe piata de putin peste 3 ani  insa succesul terminalelor ce ruleaza iOS a catapultat acest sistem de operare in topul celor mai utilizate OS-uri cu care detinatorii de smartphone-uri navigheaza pe internet. La nivel global Symbian-ul est cel mai utilizat sistem de operare pentru navigarea pe internet, urmat de iOS si Blackberry OS, in timp ce Android e inca departe de a cuceri vreo “medalie”. Smartphone-urile cu Symbian au cea mai mare cota de piata in Asia, Africa si America de Sud, in timp ce iOS este lider in Europa, America de Nord si Australia, zone unde Symbian e mult mult in urma.

Desigur ca aici vorbim doar despre navigarea pe internet si nu de numarul de dispozitive existente pe fiecare continent dar cum totul se indreapta catre web e bine de avut in vedere si ce dispozitive folosesc cei care se conecteaza la internet de pe aceste continente. Desigur ca Symbian-ul conduce in piete unde nivelul de trai nu e chiar printre cele mai ridicate, iar iOS conduce in pietele unde se afla cele mai puternice economii din lume.

La nivel global Symbian-ul este lider insa iOS nu e chiar atat de departe dar Android mai are mult de crescut pana a deveni o amenintare.

  • Cashix

    Ce faci pe iOS in 15 secunde faci pe Nokia in 15 minute 🙂

  • Andrei

    Ha… uite aici mi s-a rapsuns la una din marile intrebari. De ce Nokia nu renunta ! inca ! la Symbian.
    p.s O mica speculatie ar fi sa lanseze un nou SymbianOS, (exemplu Win7)