iOS 4.2.1 reduce nivelul energiei electrice emise de portul USB al tabletei iPad

iOS 4.2.1 pare sa fie un iOS in care Apple a schimbat foarte multe lucuri, insa nu toate dintre ele reprezinta schimbari pozitive. Tableta iPad nu permite conectarea niciunui dispozitiv USB la ea, insa Apple a rezolvat aceasta problema prin dezvoltarea unui accesoriu care permite citirea cardurilor microSD si SD dar permite totodata si conectarea unei camere compatibile cu standardul USB. Ei bine, odata cu instalarea iOS 4.2.1 veti pierde posibilitatea de a mai folosi acest accesoriu sau oricare altul de acest gen deoarece Apple a limitat nivelul energiei emise prin acel port de la 100 la 20mA.

Ce inseamna asta? Ei bine, orice accesoriu care necesira mai multi de 20 mA pentru a functiona, nu va functiona absolut deloc. Aici nu includem doar acel Camera Kit ci si alte accesorii care au desigur nevoie de ceva mai multa energie pentru a functiona. Aceasta msaura a fost cel mai probabil luata de Apple pentru a reduce consumuld e energie si a mari autonomia tabletei iPad, insa se pare ca in final de suferit au clientii care au cumparat aceste accesorii. Din pacate incompatibile cu noul “regim energetic” impus de Apple sunt si : microfoanele USB, tastaturile USB(multe dintre ele produse de Apple), flash drive-urile, etc. Practic tableta iPad nu va mai putea fi folosita decat cu foarte putine accesorii.

iOS 4.2.1 are destul de multe buguri si e destul de probabil ca Apple sa scoata un update un viitorul apropiat, ramane de vazut cand. Nu stiu daca aceasta limitare afecteaza si iPhone/iPod Touch-urile cu iOS 4.2.1, insa e destul de posibil.