Prima Pagina Apple iOS 4.2.1 reduce nivelul energiei electrice emise de portul USB al tabletei...

iOS 4.2.1 reduce nivelul energiei electrice emise de portul USB al tabletei iPad

iOS 4.2.1 pare sa fie un iOS in care Apple a schimbat foarte multe lucuri, insa nu toate dintre ele reprezinta schimbari pozitive. Tableta iPad nu permite conectarea niciunui dispozitiv USB la ea, insa Apple a rezolvat aceasta problema prin dezvoltarea unui accesoriu care permite citirea cardurilor microSD si SD dar permite totodata si conectarea unei camere compatibile cu standardul USB. Ei bine, odata cu instalarea iOS 4.2.1 veti pierde posibilitatea de a mai folosi acest accesoriu sau oricare altul de acest gen deoarece Apple a limitat nivelul energiei emise prin acel port de la 100 la 20mA.

Ce inseamna asta? Ei bine, orice accesoriu care necesira mai multi de 20 mA pentru a functiona, nu va functiona absolut deloc. Aici nu includem doar acel Camera Kit ci si alte accesorii care au desigur nevoie de ceva mai multa energie pentru a functiona. Aceasta msaura a fost cel mai probabil luata de Apple pentru a reduce consumuld e energie si a mari autonomia tabletei iPad, insa se pare ca in final de suferit au clientii care au cumparat aceste accesorii. Din pacate incompatibile cu noul “regim energetic” impus de Apple sunt si : microfoanele USB, tastaturile USB(multe dintre ele produse de Apple), flash drive-urile, etc. Practic tableta iPad nu va mai putea fi folosita decat cu foarte putine accesorii.

iOS 4.2.1 are destul de multe buguri si e destul de probabil ca Apple sa scoata un update un viitorul apropiat, ramane de vazut cand. Nu stiu daca aceasta limitare afecteaza si iPhone/iPod Touch-urile cu iOS 4.2.1, insa e destul de posibil.

 • catanzaro27

  Nu-i problema, odata jailbreak-uit ipad-ul va iesi o metoda (tweak) pe care sa-l puneti pe tableta pt a scoate limitarea.

 • Zelpix

  Poate nu am inteles eu bine, dar accesoriul ” camera coonection kit” in nici n caz nu este o camera web ci este compus din doua adaptoare, unul care are iesire usb normal si care accepta sa fie conectati camere foto digitale ptr a transfera pozele, iar cealalta este un card reader, cu acceasi functionalitate, de a transfera pozele de pe card pe ipad.

 • bOse

  La ios 4.2.1 ati observat ca butoanele de on/off din settings se inchid mai greu ? Ma refer strict la animatii …

  + ca au modificat contrastele temei din meniu

 • Pingback: Tweets that mention iOS 4.2.1 reduce nivelul energiei electrice emise de portul USB al tabletei iPad -- Topsy.com()

 • Yeah, 4.2.1 kinda sucks, presimt un 4.2.2 soon.

 • Mariusr22

  Nu cred ca s-au gandit la toate implicatiile cand au redus amperajul. Fiindca totusi scot destul de multe accesorii din joc si vb aici de accesorii Apple. Ma gandesc ca e posibil ca reducerea amperajului sa fi venit ca efect a altor instructiuni care au afectat in al treilea sau n-lea val si amperajul portului. Si eu cred ca va aparea destul de curand si 4.2.2 sau chiar 4.3.

 • Tudor

  Nu stiu pe alte dispozitive cum merge insa pe un Iphone 3G e perfect. Pot sa spun ca acum telefonul se misca aproximativ ca si acum ar avea OS 3.1.3.