Apple va imbunatati MobileMe in 2011

MobileMe, un serviciu facut de Apple pentru utilizatorii produselor Apple, un serviciu cu ajutorul caruia utilizatorii isi pot salva datele, contactele, pozele, e-mailurile pe serverele Apple, date care pot fi mai apoi accesate folosind orice Mac sau iDevice. Apple ofera o suita intreaga de servicii si cere 99$ pe an de la fiecare utilizator, o suma infima pentru unii si mare pentru altii dar aici poate e greseala celor de la Apple care cer plata integrala a serviciului pe un an intreg in locul esalonarii platilor pe perioade mai scurte.

Anyway, MobileMe a fost o principala sursa de frustrari pentru multi utilizatori care s-au trezit ca serviciile oferite de Apple nu functioneaza intotdeauna la fel de bine. Recent compania s-a hotarat sa ofere gratuit serviciul Find My iPhone tuturor posesorilor de iDevice-uri care au iOS 4.2.1 instalat si aceasta decizie nu a picat bine cu foarte multi clienti care pana acum au platit aceasta optiune. Anyway, suparat de modul in care functioneaza MobileMe, un client i-a trimis un e-mail lui Steve Jobs pentru a-si “spune oful” si iata ce i-a raspuns CEO-ul Apple :

Intrebare: I love my iPad and iPhone4 and am a huge fan of yours and all that Apple does. I desperately want to stay inside of Apple’e ecosystem as much as possible.

However, MobileMe is making it very difficult for me to do so. Unreliable/unpredictable syncing, creating duplicate entries (sometimes scores of them), etc. It’s almost unusable.

And I know from forums (including Apple’s own support boards) that I am not the only one experiencing these very real and frustrating problems.

Please tell me it will get better, and soon?

Raspuns: Yes, it will get a lot better in 2011.

Sent from my iPhone

Sec, scurt si la obiect, insa e ceva de urmarit in viitor pentru ca vine de la Steve Jobs si raspunsurile sale la e-mailuri au ecou in viitoarele produse. Eu unul nu folosesc serviciul MobileMe pentru ca in momentul de fata nu ii gasesc utilizatatea. Stiu ca unii dintre voi il folosesc, ce ati dori sa vedeti imbunatatit la el?

4 COMENTARII

  1. Probabil că va fi adăugată sincronizarea conținutului din iTunes, adică cel puțin melodiile și poate filmele / clipurile achiziționate prin iTunes, care vor fi sincronizate cu contul MobileMe de pe serverele Apple (vz. North Carolina data center) și de acolo cu orice Mac și iDevice din posesia titularului contului MobileMe. Eu sper că vor adăuga și sincronizarea aplicațiilor de pe iPhone, astfel încât acestea să fie adăugate OTA atât pe iTunes de pe calculator, cât și pe iDevice, indiferent de pe care device vor fi achiziționate.

  2. Toate astea vor presupune mai mult spațiu pe server, de care vor beneficia și MobileMe Mail și în special iDisk.

    Iar dacă se vor sincroniza și pozele, va fi absolut genial! Sper însă că toate acestea nu vor necesita iPhone 5, fiind limitate pe iPhone 4 și indisponibile pe iPhone mai vechi …

  3. Unii nu-l folosesc iar altii nu il pot folosi pentru ca nu-si pot crea conturi de pe generatiile mai vechi de idevice-uri.Nevermind mobileme il consider viitorul in tot ce tine de sincronizari,ota,clouding and so on .

  4. Eu as vrea sa vad un iDisk ca Dropbox.asta ar fi singura problema,si poate un iWeb programabil,hosting-ul sa poata oferi si site dinamic.
    In rest sync-ul si BackToMyMac merg perfect.