Google pregateste cateva tablete Android pentru a concura cu iPad 2

Azi dimineata am scris un articol in care va spuneam ca Apple ar putea lansa tableta iPad 2 peste doar 100 de zile, adica la sfarsitul lunii februarie. Acest nou model al tabletei ar putea avea un impact considerabil asupra incasarilor companiei si se asteapta ca anul viitor Apple sa doboare recordul de vanzari stabilit anul acesta cu tableta iPad. In timp ce Apple lucreaza la iPad 2, Google lucreaza la Android Honeycomb si cateva noi modele de tablete ce vor fi disponibile anul viitor si vor intra in competitie directa cu iPad 2. Pentru cei care inca nu stiu Android Honeycomb va fi prima versiune a Android 100% compatibila cu internet tablets si tabletele care il vor rula vor fi intr-adevar competitive nu doar cu iPad 2 ci si cu celelalate tablete disponibile pe piata la ora actuala.

Aseara in cadrul unei conferinte Andy Rubin, vice-presedinte al Google, a prezentat o noua tableta produsa de Motorola ce ruleaza noul Android Honeycomb. Se pare ca noua tableta reprezinta un mare mare pas inainte fata de Samsung Galaxy Tab pentru ca totusi vorbim despre un sistem de operare facut special pentru acest tip de dispozitive. Pana la lansarea acestor tablete mai avem de astepta, insa sper ca Google sa nu laude un produs care in final s-ar putea dovedi a fi dezamagire, a se vedea Nexus S.

3 COMENTARII

  1. Este clar că Google se află într-o pană prelungită de idei inovative și nu se mai mulțumește doar cu imitarea iPhone, ci trece și la imitarea iPad, abandonând pesemne dezvoltarea sistemului de operare Chrome, pe care îl plănuia (înainte de lansarea iPad) pentru netbook-uri și alte calculatoare mici, și extinzând funcționalitatea sistemului de operare pentru telefoane, și pentru tablete. Așa, Androidul își continuă rolul de “imitație de iOS”, din ce în ce mai accentuat, iar Google tinde să decadă într-o “Me Too Company”.

    Noroc că Symbian nu este așa ușor de adaptat pentru tablete, că altfel ne trezeam cu toată industria de telefonie mobilă migrând spre “modelul asiatic” (imitarea ieftină și mediocră a unor produse occidentale), cum pare să se întâmple cu Google.

  2. Baieti tot sustineti ca iphone este cel mai clonat aparat nui asa?
    Atunci samsung ar putea spune ca Apple a copiat un model al loro samsung omnia i 900 care arata cat de cat ca si iphone,materialele sunt diverse,dar ca si forme nu sunt prea departe,asa ca de copiat in design cate odata o mai face si apple daca au ocazia :)) :))