Prima Pagina Google Video: Google StreetView disponibil in Romania, iata cum il poti folosi

Video: Google StreetView disponibil in Romania, iata cum il poti folosi

21

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mFspCvJCRKA[/youtube]

Se pare ca Google a ajuns in sfarsit si in Romania cu serviciul StreetView si primele zone in care il veti putea folosi cuprind regiunea dintre Valea Prahovei si litoralul Romanesc. In ultimii ani hartile Google pentru Romania s-au imbunatatit considerabil si asta reprezinta un mare mare beneficiu pentru utilizatorii de iPhone deoarece acum putem folosi cu incredere aplicatia Maps aproape oriunde in Romania. StreetView acopera o suprafata de aproximativ 6000km² in Romania deci exista foarte multe locuri pe care le puteti viziona folosindu-l.

Ok, acest serviciu este disponibil, dar cum il putem noi folosi de pe terminalele noastre?

Poate unii dintre voi stiu deja cum sa il foloseasca, insa pentru cei care inca nu stiu iata cativa pasi simpli :

Pasul 1

Conectati-va la o retea de date 3G/Wi-Fi, activati GPS-ul si deschideti aplicatia Maps.

Pasul 2

Selectati o zona unde este disponibil serviciul StreetView. Am spus mai sus ca e disponibil in regiunea cuprinsa intre Valea Prahovei si Constanta. Pentru test eu am folosit orasul Constanta si observati ca strazile unde StreetView este disponibil sunt marcate cu un chenar rosu. Daca strada nu are acest chenar rosu pe ea atunci nu veti putea folosi Google StreetView.

Pasul 3

Dupa ce ati gasit o strada care are StreetView, apasati pe botunul din partea dreapta jos al aplicatiei Maps si selectati Drop Pin, aveti grija ca Pin-ul sa afiseze numele strazii corect altfel nu veti putea folosi StreetView.

Pasul 4

Odata ce ati ales strada si ati marcat-o cu Pin-ul veti observa un chenar in care scrie Dropped Pin si numele strazii. In acel chenar veti observa o mica iconita rotunda cu un bust, dati click pe acea iconita si Google StreetView va fi automat deschis pe terminalul vostru.

Odata ce ati deschisi interfata dati click pe sageti pentru a naviga.

Pentru a iesi din aceasta interfata trebuie doar sa apasati pe rotundul din partea dreapta jos.

UPDATE: Am adaugat la inceputul articolului si clipul oficial facut de Google pentru promovarea acestui noi serviciu.