Video: Google StreetView disponibil in Romania, iata cum il poti folosi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mFspCvJCRKA[/youtube]

Se pare ca Google a ajuns in sfarsit si in Romania cu serviciul StreetView si primele zone in care il veti putea folosi cuprind regiunea dintre Valea Prahovei si litoralul Romanesc. In ultimii ani hartile Google pentru Romania s-au imbunatatit considerabil si asta reprezinta un mare mare beneficiu pentru utilizatorii de iPhone deoarece acum putem folosi cu incredere aplicatia Maps aproape oriunde in Romania. StreetView acopera o suprafata de aproximativ 6000km² in Romania deci exista foarte multe locuri pe care le puteti viziona folosindu-l.

Ok, acest serviciu este disponibil, dar cum il putem noi folosi de pe terminalele noastre?

Poate unii dintre voi stiu deja cum sa il foloseasca, insa pentru cei care inca nu stiu iata cativa pasi simpli :

Pasul 1

Conectati-va la o retea de date 3G/Wi-Fi, activati GPS-ul si deschideti aplicatia Maps.

Pasul 2

Selectati o zona unde este disponibil serviciul StreetView. Am spus mai sus ca e disponibil in regiunea cuprinsa intre Valea Prahovei si Constanta. Pentru test eu am folosit orasul Constanta si observati ca strazile unde StreetView este disponibil sunt marcate cu un chenar rosu. Daca strada nu are acest chenar rosu pe ea atunci nu veti putea folosi Google StreetView.

Pasul 3

Dupa ce ati gasit o strada care are StreetView, apasati pe botunul din partea dreapta jos al aplicatiei Maps si selectati Drop Pin, aveti grija ca Pin-ul sa afiseze numele strazii corect altfel nu veti putea folosi StreetView.

Pasul 4

Odata ce ati ales strada si ati marcat-o cu Pin-ul veti observa un chenar in care scrie Dropped Pin si numele strazii. In acel chenar veti observa o mica iconita rotunda cu un bust, dati click pe acea iconita si Google StreetView va fi automat deschis pe terminalul vostru.

Odata ce ati deschisi interfata dati click pe sageti pentru a naviga.

Pentru a iesi din aceasta interfata trebuie doar sa apasati pe rotundul din partea dreapta jos.

UPDATE: Am adaugat la inceputul articolului si clipul oficial facut de Google pentru promovarea acestui noi serviciu.

21 COMENTARII

  1. Well streetview-ul de la Google am inteles ca abia azi a fost lansat in Romania, oficial.
    Da si norc e bun dar daca ar avea o aplicatie pentru iPhone ar fi excelent.

  2. Hmm, l-am testat pe strada pe care locuiesc și rezultatele sunt grotesc de hilare. Când urmărești săgețile de pe strada principală, imaginile de pe aceasta se intercalează cu cele de pe niște străduțe secundare (pe unele nici nu le recunosc!), alternând aleator imaginile de pe strada principală cu cele de pe străduțele lăturalnice de parcă atunci când circuli pe acea stradă treci dintr-o dimensiune în alta – sau poate călătorești în timp și vezi strada în secole diferite?

    Din păcate nu pare un serviciu pe care te poți baza. Nu încă. Pare cam ca Google Maps pe la început, haotic și incorect. Probabil se rezolvă în timp.

  3. daca te duci pe b-dul nicolae grigorescu si treci de intersectia cu theodor pallady si te duci sa vezi mai departe pe grigorescu te trezesti la Armeneasca cu imaginea…zau ca e aiurea

  4. Mai ….merge si in Bucuresti. Si merge foarte bine. Il folosesc pe retea 3g si se incarca foarte bine si mai repede decat Norc. Strazile nu trebuie sa fie selectate intr-un fel anume. Marcati-le cu un pi si dati click pe icoana cu bustul din stanga. Mie imi arata si straduta dintre blocuri. Foarte fain.