Video: Primele impresii despre Nexus S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wcOMLbIRmoQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=At5LPA2LOYo[/youtube]

Google a trimis cateva terminale unor revieweri ale catorva site-uri mari din SUA si iata ca avem deja un prim review complet si doua hands-on videos cu noul terminal al celor de la Google. Multa lume se astepta ca Nexus S sa aduca foarte multe noutati fata de vechiul Nexus One si as putea spune ca Google a reusit sa implementeze destule noutati in noul terminal astfel incat sa il faca atractiv pentru ce in cautarea unui nou smartphone. Fata de Nexus One avem un nou design, un nou tip de ecran, un giroscop, un chip compatibil cu tehnologia NFC, un nou sistem de operare plus alte modificari subtile.

In mare Nexus S este mai rapid decat Nexus One insa aceasta imbunatatire as spune ca se datoreaza in principal optimizarilor facute in Android si nu hardware-ului inclus deoarece noul terminal are aproape acelasi hardware precum precedesorul sau. In ceea ce priveste camera Nexus S nu exceleaza nici la facut poze nici la filmat video si mai rau, camera nu e capabila sa filmeze HD in format 720p ci doar in format 720×480.  Experienta navigarii pe internet este groaznica, si aici va indrept atentia spre primul video, zoom-ul se misca incredibil de greu iar scroll-ul este departe de ce ofera iOS, Blackberry OS sau Windows Phone 7.

Ecranul terminalului pare a fi mult sub Retina Display-ul din iPhone 4, si probabil calitatea filmarii e devina, pentru ca iconitele se vad destul de aiurea pe ecran si in cazul navigarii pe internet puteti observa ca textul este ilizibil pana la efectuarea unui zoom.

Sa nu uitam ca Nexus S este un terminal facut in principal pentru dezvoltatorii de aplicatii Android, iar Google a pus mai mult accent pe optimizarea Android decat pe fabricarea unui terminal cu specificatii spectaculoase. Nu consider ca acest terminal ar putea concura cu iPhone 4 si nici nu cred ca Google a avut asa ceva in plan.

17 COMENTARII

  1. Ce-mi place mie cum unii isi dau cu parerea despre anumite aspecte fara sa fi pus mana pe terminal in sine…
    Da…groaznic…adevaru e ca 8/10 e o nota sub medie.

  2. Sincer, dupa cum se misca zoom/scroll-ul in acel video ti se pare ca ar fi grozava experienta de navigare pe web? Eu am vorbit referindu-ma strict la ce apare in video.

  3. Comparatiile astea de fineturi se la faceti cand o sa se gaseasca Iphone 4 la Germanos cu 21 de milioane.

    Samsung Galaxy S atat costa, fara abonament, necodat.

  4. exact…gasesti la pretul asta iphone 4 sigilat 16 gb, blocat orange Ro, okazii e plin de oferte de genu.

    Oficial…din cate stiu eu, orange nici nu vinde iphone 4 fara abonament.

    Eu unul, abia astept sa vad ce iphone va vinde cosmote, si la ce preturi.. 😀

  5. @DjCultus: Cu ce sa vina? Cu nimic. Exact ca IOS4: lag (inafara de Iphone4), foldere (pe care numai Apple nu le avea), o imitatie de multitasking, wallpapers (asta da inovatie…erau valabile de cand a aparut primul mobil color). In IOS nu poti face nici o setare mai fina, nici o schimbare fara sa bagi vreo doua patch-uri din cydia. De ex: incercam zilele trecute sa-mi setez casuta vocala, ti-ai gasit…a trebuit sa apelez la un batran Nokia de acum vreo 5 – 6 ani ca sa pot face setarile. Pe langa asta m-am izbit de foarte multe lucruri care nu se pot face pe un Iphone.

  6. @ Tudor : nu gandi asa ! Am umblat putin pe un andoid * Galaxy S * mai exact si diferenta dintre iOs si Andoid se simte ! Ai adus vb de multitasking …pe mine ma lasa acest capitol rece la andoid ! Toate chestiile acelea din android il umple ….! Pe andoroid nu stiu daca poti face foldere ! Si daca folosesti tweek-uri nu e nici o problema ! Oricum astea iti umple sistemul care oricum este bun ! Apps nu are , games la fel ! Cei de la Android mai au de lucru cu optimizarea lui la cea de iOs ! Banuiesc ca ai folosit cele 2 sisteme de operare ! Pentru android iti trebuie mult de invatat spre deosebire de Ios care e usor de “manuit” !

  7. Are si foldere si games,iar apps nu cred sa mai fie ceva care sa nu gasesti 🙂 Probabil chiar nu te-ai jucat niciodata cu un Android.
    Daca vorbim de preturile de la”baieti”,atunci si un Galaxy S costa 16,tot e mai ieftin ca i4.
    Partea draguta este ca din ce in ce mai multi “iphonisti” au inceput sa se sature de monotonia si strictetea apple,iar unii chiar si-au schimbat terminalele,cu toate ca multi nu pot sa se impace cu gandul asta si le considera doar vorbe.Ar fi frumos sa se faca o statistica din care sa putem vedea cati dintre veterani(care au avut primul iphone 2g) inca mai sunt clienti apple.
    Android e un OS mai pentru geek,ios este un sistem simplu,banal,pe care il poate invata oricine repede.
    Dar na,fiecare cu ale lui,cum mai zicea cineva,ridicati in slavi apple de parca v-ar da ei de mancare.