Prima Pagina Android Video: Primele impresii despre Nexus S

Video: Primele impresii despre Nexus S

17

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wcOMLbIRmoQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=At5LPA2LOYo[/youtube]

Google a trimis cateva terminale unor revieweri ale catorva site-uri mari din SUA si iata ca avem deja un prim review complet si doua hands-on videos cu noul terminal al celor de la Google. Multa lume se astepta ca Nexus S sa aduca foarte multe noutati fata de vechiul Nexus One si as putea spune ca Google a reusit sa implementeze destule noutati in noul terminal astfel incat sa il faca atractiv pentru ce in cautarea unui nou smartphone. Fata de Nexus One avem un nou design, un nou tip de ecran, un giroscop, un chip compatibil cu tehnologia NFC, un nou sistem de operare plus alte modificari subtile.

In mare Nexus S este mai rapid decat Nexus One insa aceasta imbunatatire as spune ca se datoreaza in principal optimizarilor facute in Android si nu hardware-ului inclus deoarece noul terminal are aproape acelasi hardware precum precedesorul sau. In ceea ce priveste camera Nexus S nu exceleaza nici la facut poze nici la filmat video si mai rau, camera nu e capabila sa filmeze HD in format 720p ci doar in format 720×480.  Experienta navigarii pe internet este groaznica, si aici va indrept atentia spre primul video, zoom-ul se misca incredibil de greu iar scroll-ul este departe de ce ofera iOS, Blackberry OS sau Windows Phone 7.

Ecranul terminalului pare a fi mult sub Retina Display-ul din iPhone 4, si probabil calitatea filmarii e devina, pentru ca iconitele se vad destul de aiurea pe ecran si in cazul navigarii pe internet puteti observa ca textul este ilizibil pana la efectuarea unui zoom.

Sa nu uitam ca Nexus S este un terminal facut in principal pentru dezvoltatorii de aplicatii Android, iar Google a pus mai mult accent pe optimizarea Android decat pe fabricarea unui terminal cu specificatii spectaculoase. Nu consider ca acest terminal ar putea concura cu iPhone 4 si nici nu cred ca Google a avut asa ceva in plan.