78% dintre clipurile video de pe web sunt encodate pentru a functiona pe iOS

Apple uraste flash-ul si iOS-ul este cu siguranta cea mai clara dovada a acestui lucru din moment ce niciunul dintre idevice-urile celor de la Apple nu are suport pentru flash player. Apple sustine in momentul de fata HTML 5 in defavoarea flash spunand ca este mult mai bine optimizat pentru a rula continut media pe terminale mobile. Conform site-ului encoding.com majoritatea site-urilor de pe web au decis sa isi encodeze clipurile video pentru a functiona pe iDevices in detrimentul flash-ului.

Se pare ca 78% din totalul clipurilor video de pe web functioneaza pe iOS, 17.68% sunt encodate in standardul 3GP si doar 4% sunt special encodate pentru a functiona cu Android OS. Desigur ca aceste cifre nu trebuie privite abstract deoarece Android OS este compatibil cu standardul flash si poate rula orice clip video de pe web. Aceste rezultate reprezinta intentia publisherilor de a encoda continutul video special pentru iDevices in detrimentul altor platforme.

Articolul precedentVideo: Skyfire pentru iPad in curand in AppStore
Articolul următorVideo: iPhone 4 vs Google Nexus S
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.