Video: iPhone 4 vs Google Nexus S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pt6vD8QuT6E[/youtube]

Dupa confruntarea foto de aseara am gasit si un video review pentru cele 2 smartphone-uri care in momentul de fata reprezinta varfurile de gama pentru sistemele de operare iOS si Android OS. iPhone 4 are deja aproape 6 luni de la lansare insa Google Nexus S va fi lansat in zilele urmatoare iar diferenta dintre ele este destul de mica, cel putin din punct de vedere hardware. iPhone 4 se descurca foarte bine in fata unui smartphone high-end scos la 6 luni dupa lansarea sa si asta spune multe despre Apple.

Discutam desigur despre navigarea pe internet unde Google Nexus S are avantajul vitezei si iPhone 4 are avantajul unei experiente mai placute in ceea ce priveste navigarea prin pagina, dar beneficiaza totodata si de avantajele Retina Display. Nexus S se descurca mai bine la deschis aplicatiile native Andoid insa ramane in urma cand vine vorba de deschis aplicatii 3rd party. In ceea ce priveste ecranele Nexus S cu al sau Super AMOLED nu ofera aceeasi experienta placuta, aceleasi culori calde precum iPhone 4 cu ecranul sau retina.

Per total Nexus S nu este un iPhone killer si consider ca aceasta a si fost intentia celor de la Google. Probabil vom vedea adevarate iPhone killers abia in prima jumatate a anului 2011.

23 COMENTARII

  1. ca cat i-au platit cei de la google pe technobuffalo ca sa zica prostiile astea???:))…cred ca iphone-ul alb din video e facut alb cu kit-ul de la baiatul ala de vindea pe net si a facut multi bani:):)):))

  2. Eu mai am cateva luni pana sa-mi pot lua alt tel la abonament si nu stiu ce sa fac.In prezent am un Iphone 3G de care sunt multumit,dar vreau mai mult.M-am jucat cu un Iphone 4 si recunosc ca nu prea mi-a placut.In afara de camera si de viteza,experienta mi se pare la fel ca pe 3g-ul meu cu jailbreak(wallpaper,multitasking,etc).In plus,mi se pare cam usor si fiind si alta forma,parca tin o chinezarie in mana.Pe scurt,nu m-a dat peste cap Iphone4,inclin catre un 3GS sau un HTC Desire HD.Voi ce sfat imi dati?Multumesc.

  3. Eu din principiu ma consider un om prost,dar stiu sa fac diferenta intre o clona si un Iphone original,indiferent ca-i 3g 3gs sau i4.Iar prietenei mele i-am achizitionat de curand un HTC HD2,un telefon care m-a uimit.Cred ca Desire HD este urmatorul meu tel.Si spun asta fiind fan Iphone.Nu credeam ca o sa ma gandesc vreodata sa schimb iphone cu alta marca,dar…..Iphone 4 fiind doar un Iphone 3G pe steroizi…..ma gandesc in proportie de 99% la HTC.

  4. deloc reusit android ul…are un meniu care pare ieftin..zici k e facut de chinezi…fata de ip4 care are multe atu uri…forma si meniu foaret bine structurate…@Robertddog nici nu se compara ip4 cu 3g ul..eu am 3g si am umblat zilele astea cu un ip4 si am ramas masca cum se misca…forma…displayul tot…e cel mai reusit telefon in prezent…

  5. Robertddog….ai dreptate….apple nu a schimbat deloc Ui ul de la 2g incoace…probabil ca la anul vor veni cu un meniu original si revolutionar (asa cum au facut cu folderele in ios4)…si cred ca atunci se va schimba totul…am umblat si eu pe hd2 si e impresionant UI ul telefonului….

  6. @robertdogg nu stiu ce gusturi ai tu insa, nu cred ca cineva mai poate trece de la apple la concurenta. La prima vedere zici ca un htc hd 1 sau 2 nu conteaza e mai bun decat 3g-ul sau decat 4(daca zici tu) insa te asigur ca in 2 saptamani maxim vei zbura inapoi catre Apple(cel pe care ti-l permiti). iPhone4 e cel mai bun telefon in momentul de fata!!! nu exista indoiala. Nu numai ca telefon, ci ca pachet: telefon, camera, display, calitate de fabricatie, OS, aplicatii. Nu gasesti nicaieri ceva asemanator! Eu am avut 3G si am trecut la 3GS, diferenta e imensa! Nu pot sa zic ca nu mi-as dori sa nu trec la iPhone4 insa pretul mi se pare prea mare. Probabil ca o sa trecem la iPhone 4 cand se va lansa iPhone5. Robert intradevar strugurii la care nu ajungi sunt acri, insa nu poti afirma ca HTC Desire HD e la fel de bun sau mai bun decat iPhone 4.

  7. Marius,eu oricum nu imi permit sa-mi iau tel la liber ci numai la abonament.Cand o sa-mi expire abonamentul asta o sa-mi pot permite sa-mi iau Iphone 4.Repet ca sunt fan Apple si Iphone,m-am jucat pe un Iphone 4,dar nu m-a convins cum ca ar fi ‘the best phone ever’.In schimb Desire HD,chiar mi-a placut,are un ecran imens pe care poti vedea mult mai bine paginile web,youtube,foto,etc.Pana acum cateva zile daca imi zicea cineva ca o sa-mi placa HTC,il injuram.Dar….jucandu-ma cu unul,mi-am schimbat parerea.

  8. singurul lucru care nu va place defapt la iphone4 este interfata OS’ului dar nu va dati seama. La capitolu’ design telu’ isi merita banii 100% nu se compara cu niciun alt device. Performantele nici nu se discuta. Pe voi va atrage HTC ( android in special) pt ca scot versiune dupa versiune.
    Va asigur ca dupa ce o sa apara iOS 5 ( probabil februarie odata cu lansarea ipad2 ) toti o sa vada din iphone 4 un super device! DE CE?! sa va vad atunci cum rulati iOS5 pe 3g,3gs =)) ” in stilu’ smuls ” si despre android ce sa zic….pana in februarie mai scot inca 2-3 degeaba.

  9. Ca tot venii vorba de Desire HD. Si eu am asteptat foarte mult acest telefon. inca din iulie-august cand zvonurile il numeau Ace. Designul este tipic HTC(nimic nou) si materialele la fel. Meniul cu aplicatii ruleaza uneori sacadat. Display’ul este mare si degeaba. calitatea imaginii este sub orice critica.

  10. Corect zaone. Cel mai bun Iphone dar nu cel mai bun telefon dupa cum sustin unii… @Moss: HTC Desire HD nimic nou? Cred ca glumesti…

  11. Robertddog: am abut 3G pe care l-am scholar cu un hd2 ,find convins de cinevA ca sistemul win e Mai bun.inafara de cel Mai nou igo8 nu am reusit sa instalez mimic bun, jocuri in 2d .m-am chinuit 4 luni pina am reusit sa vind hd2. Si in final am cumparat un 3GS cu 32gb si insfirsit am o Granada de aplicatii aproape fara limite si .nici nu se compara telefoanele .iPhone cistiga

  12. Si mie mi-a placut initial ca Desire HD are un ecran imens, designul totusi e oarecum reusit, chiar nou, avand partile laterale asemanatoare cu ale HD2. Insa aceeasi rezolutie, 800×480, pe care o aveam in Touch HD-ul meu acum 2 ani, cand mi-am vandut iPhone 3G doar pentru ca avea 480×320, m-a convins ca nu merita, mai ales dupa autonomie si lezibilitatea scazuta la lumina. Cei 768MB de RAM nu prea ajuta un device mobil, mai bine puneau un chip grafic mai rapid, caci iPad-ul cu ai sai 256MB se descurca mult mai bine, iar iOS-ul este cel mai optimizat OS mobil…

  13. Acesta fiind un site dedicat Apple,mi se pare normal ca cei de aici sa fie dedicati in proportie de 99% Apple.Dar ganditi-va ca pe un site dedicat HTC,la fel sunt si cei de acolo,zic ca HTC este The best,cei de aici ca Iphone is The best.Pana la urma este o chestie de optiune personala si despre functiile ce le ofera un tel pt nevoile tale zilnice.Eu cunosc persone care folosesc Iphone-ul doar ca simplu telefon,pt a primi si efectua apeluri si care au Iphone doar de “fitze’ si nu pt calitatile sale sau pt ca-i The Best PHone EVer.Repet,este o chestie de utilitate si gust.Daca la 90% dintre romani le plac manelele,inseamna ca astia sunt cei mai destepti oameni si ceilalti 10% sunt prosti?NU.La fel este si cu Iphone-ul.

  14. Camera mai buna, mai multa memorie interna, mai mult ram , procesor mai rapid, carcasa unibody din aluminiu, dolby mobile si sunet srs + suport oficial pt android 2.3 si noua interfata HTC Sense.

  15. @Bogdan : si din ce mi’ai insirat mai sus….ce ti se pare ca este peste i4 ? dolby ?(ma faci sa rad) , carcasa unibody? ( cea de pe Legend e reusita , pe HD e un stift , zici ca e HD2 ) , ram+procesor? ( degeaba le are. sunt curios daca stie sa faca cartofi prajiti ), suportu pt Gingerbread ? ( WOW. aici se face diferenta=))) , in momentu de fata sunt deviceuri care nau primit nici macar Froyo =))) fata de iphone care si 3G ruleaza lejer 4.1 . ia zi?

  16. Fratilor, lasati-l sa-si ia HTC HD ca pe urma o sa-i para rau. Eu tot asa mi-am luat Galaxy S si la o saptamana jumate mi-am luat Iphone 4. E net superior fata de Android. Acum tin Galaxy-ul doar ca nu am alt telefon in care sa pun cartela fara serviciile de date activate pe el. iPhone e no.1.Deci, in concluzie, le am pe amandoua unul langa altul dar ce fac pe ios nu fac pe android. E net superior si la viteza si la orice mai vreti voi