Abia ai cumparat un iPhone 4? Iata ce trebuie sa stii!

Ieri a fost prima zi in care magazinele din provincie ale Cosmote, Germanos si Vodafone au comercializat terminale iPhone 4 si iPhone 3GS(numai la Vodafone) si probabil unii dintre voi au facut “pasul cel mare” si au achizitionat un iPhone 4. Toate terminalele vandute ieri au iOS 4.2.1 instalat si iata cateva informatii care se vor dovedi esentiale pentru voi daca doriti sa activati FaceTime, sa faceti jailbreak/decodare sau sa folositi terminalul pe post de modem.

Decodare/unlock

Terminalele de la Cosmote vin factory unlocked deci le puteti folosi in orice retea fara probleme.

Terminalele de la Vodafone sunt codate si din pacate nu le puteti decoda deoarece Dev Team nu a scos inca o solutie de decodare pentru baseband-ul din iOS 4.1/4.2.1. Singura metoda de a decoda terminalele necesita contactarea celor de la Vodafone si plata un taxe.

Jailbreak

iPhone 4 pe iOS 4.2.1 are parte de un tethered jailbreak, adica jailbreak-ul “tine” doar pana resetati terminalul. Daca resetati terminalul acesta va porni normal doar ca nu veti avea acces la Cydia, Safari nu functioneaza si niciuna dintre aplicatiile din Cydia nu va functiona. Daca aveti aplicatii cu mobilesubstrate instalate atunci resetarea terminalului va duce la un recovery loop si pentru a reporni telefonul va trebui sa repetati jailbreak-ul.

Puteti face jailbreak pe iOS 4.2.1 oricarui iPhone 3GS/4 folosind acest tutorial.

FaceTime

Avand in vedere ca Vodafone si Cosmote sunt operatori care vand oficial terminale iPhone 4, veti putea activa functia FaceTime fara probleme. Pentru a o activa mergeti in Settings>Phone si setati FaceTime pe ON. Pentru a activa functia terminalul va trimite un SMS international care va fi taxat de operator.

Daca nu aveti nevoie de jailbreak atunci puteti achizitiona aplicatiile direct din iTunes si va recomand sa urmariti lista zilnica de aplicatii gratuite. Daca aveti orice fel de alte probleme cu terminalul vostru puteti intreba fara frica pe forum.

Felicitari pentru achizitie, sa il folositi cu placere si va rog … instalati cat mai putine aplicatii din Cydia!

15 COMENTARII

  1. Am o intrebare. Credeti ca se renteaza modelul de 32GB in loc de cel de 16GB? Diferenta e de 4 milioane, la Vodafone si chit ca bugetul imi permite, nu sunt convins ca are rost. Am avut un 3GS de 16 GB, si stateam mai tot timpul cu 2-3 GB liberi. Aveam iGo, care are 2 GB, muzica nu chiar multa.. Si au inceput sa apara doar jocuri de 3-5-700 MB. De fapt, de aceea ma si gandesc ca mi-ar prinde bine mai mult spatiu.

    Se merita cel de 32 pentru cele 4 milioane in plus?

    Va multumesc!

  2. @Puiu Stefan: I-am intrebat, astept raspuns.
    @eu: Pentru ca sunt principala sursa de probleme a iOS. Foarte multe incompatibilitati, foarte multe boot loop-uri, foarte multe probleme cu bateria/etc.

  3. @zaone: Deși ai anunțat în introducere că în articol vei explica și cum se face pentru ca iPhone să fie folosit pe post de modem, văd că lipsește informația. Cred că ar fi utilă.

  4. Vad ca toata lumea isi pune problema decodarii.
    Dar daca il scapati si il crapati ? Daca il stricati ? Ok..garantia..dar garantia nu asigura si schimbarea terminalului.
    De exemplu Orange ofera asigurare pt 2E pe luna..la terminalul iphone.
    Il scap? Nici-o problema, mi-l schimba.
    Il zgarii si sa crapat geamul ? Mi-l schimba..
    Eu zic ca sa-ti faci abonament la Orange se merita mai mult decat la Vodafone sau Cosmote.
    Contraziceti-ma daca nu am dreptate. Prefer decat unul neverlock, unu’ blocat pe un SIM de RO si apoi deblocat software sau mai stiu eu ce..dar sa am asigurare ca telefonul meu e ca nou tot timpul.