Abia ai cumparat un iPhone 4? Iata ce trebuie sa stii!

Ieri a fost prima zi in care magazinele din provincie ale Cosmote, Germanos si Vodafone au comercializat terminale iPhone 4 si iPhone 3GS(numai la Vodafone) si probabil unii dintre voi au facut “pasul cel mare” si au achizitionat un iPhone 4. Toate terminalele vandute ieri au iOS 4.2.1 instalat si iata cateva informatii care se vor dovedi esentiale pentru voi daca doriti sa activati FaceTime, sa faceti jailbreak/decodare sau sa folositi terminalul pe post de modem.

Decodare/unlock

Terminalele de la Cosmote vin factory unlocked deci le puteti folosi in orice retea fara probleme.

Terminalele de la Vodafone sunt codate si din pacate nu le puteti decoda deoarece Dev Team nu a scos inca o solutie de decodare pentru baseband-ul din iOS 4.1/4.2.1. Singura metoda de a decoda terminalele necesita contactarea celor de la Vodafone si plata un taxe.

Jailbreak

iPhone 4 pe iOS 4.2.1 are parte de un tethered jailbreak, adica jailbreak-ul “tine” doar pana resetati terminalul. Daca resetati terminalul acesta va porni normal doar ca nu veti avea acces la Cydia, Safari nu functioneaza si niciuna dintre aplicatiile din Cydia nu va functiona. Daca aveti aplicatii cu mobilesubstrate instalate atunci resetarea terminalului va duce la un recovery loop si pentru a reporni telefonul va trebui sa repetati jailbreak-ul.

Puteti face jailbreak pe iOS 4.2.1 oricarui iPhone 3GS/4 folosind acest tutorial.

FaceTime

Avand in vedere ca Vodafone si Cosmote sunt operatori care vand oficial terminale iPhone 4, veti putea activa functia FaceTime fara probleme. Pentru a o activa mergeti in Settings>Phone si setati FaceTime pe ON. Pentru a activa functia terminalul va trimite un SMS international care va fi taxat de operator.

Daca nu aveti nevoie de jailbreak atunci puteti achizitiona aplicatiile direct din iTunes si va recomand sa urmariti lista zilnica de aplicatii gratuite. Daca aveti orice fel de alte probleme cu terminalul vostru puteti intreba fara frica pe forum.

Felicitari pentru achizitie, sa il folositi cu placere si va rog … instalati cat mai putine aplicatii din Cydia!