Limera1n blocat in noile iDevice-uri?

Limera1n este un exploit descoperit de geohot care ar trebui sa faca jailbreak oricarui iDevice prin exploatarea bootrom-ului  deci ar trebui sa functioneze indiferent de versiunea de iOS disponibila. Mergand pe aceasta idee, un american si-a achizitionat o tableta iPad ce avea iOS 4.2.1 si a avut neplacerea de a descoperi ca redsn0w nu ii poate face jailbreak. Respectiva persoana a incercat de mai multe ori sa faca jailbreak insa de fiecare data procesul se oprea la bootrom dump, semn ca exploit-ul nu putea fi incarcat.

I made a trip to the Apple Store today to get an iPad for my old lady (Christmas present). She told me she’d love it jailbroken, so I sat down in front of my computer to redsn0w this 4.2.1 iPad.

One problem–redsn0w 0.9.6b6 could not upload a pwned iBSS (hanged at the white screen on OS X, upload timed out and rebooted into jailed state with Windows).

Furthermore, the device constantly stalls when attempting to dump its bootrom. This leads me to believe the injection vector used via USB has been patched in DFU mode.

Acesta a verificat versiunea bootrom-ului din noua sa tableta iPad si din fericire nu avem un bootrom nou, insa se pare ca terminalele cu serial number-ul xx050 nu pot fi jailbreak-uite folosind exploit-ul din limera1n. Apple a blocat anul trecut un exploit de-al lui geohot prin implementarea unui nou bootrom in terminalele iPhone 3GS insa anul acesta nu avem un nou bootrom ci poate o noua metoda de a bloca jailbreak-ul. Nu se stie deocamdata daca exploit-ul a fost intr-adevar blocat sau nu, dar e interesant de vazut ce are de spus MuscleNerd.

Daca Apple ar fi blocat intr-adevar acest exploit atunci e posibil sa vedem SHAtter scos de catre Dev Team pentru a face jailbreak viitoarelor versiuni ale iOS.

Este vreun posesor de iPhone 4 achizitionat de la Cosmote/Vodafone care a patit la fel?