Retina Display pe iPad imposibil din punct de vedere hardware?

Se apropie noul an si stim cu totii ca in luna ianuarie Apple va prezenta intregii lumi al doilea model al tabletei iPad. Pana la lansare vom citi nenumarate zvonuri despre noile functii ale tabletei iPad 2, faptul ca va avea Retina Display fiind unul dintre principalele zvonuri care umbla pe internet de o bucata buna de vreme. iPhone 4 are un ecran facut prin tehnologia Retina Display cu o rezolutie de 960×640 px si 326 pixeli per inch ce ii ofera o claritate greu de egalat de catre orice producator de smartphone-uri.

Avand in vedere ca iPod Touch 4G a beneficiat de aceeasi tehnologie, se prezuma ca iPad 2 ar urma acelasi curs normal si va avea un ecran retina. Din pacate lucrurile nu sunt chiar atat de simple cu tableta iPad deoarece un ecran de 10 inch cu 326 pixeli per inch ar neecsita o rezolutie dubla fata de actualul ecran al tabletei iPad, adica 2048 x 1536. La iPhone 4 rezolutia a fost dublata prin implementarea acestei tehnologii deci si la tableta iPad urma sa fie facut acelasi lucru, insa problema este ca deocamdata nu exista ecrane de 10 inch care sa suporte o asemenea rezolutie.

Samsung a prezentat recent un floating panel ce suporta rezolutii de pana la 1920 x 1080 insa a declarat ca respectivul ecran va fi disponibil pe piata abia peste 1 – 2 ani, deci e greu de crezut ca Apple va lansa unul peste doar o luna. Singura modalitate prin care Apple ar putea implementa ecranul retina in iPad ar fi daca ar gasi o alta modalitate de a modifica ecranul.

So, ce credeti, este posibil sa vedem Retina Display in iPad 2 avand in vedere cele prezentate mai sus?