Prima Pagina Apple Retina Display pe iPad imposibil din punct de vedere hardware?

Retina Display pe iPad imposibil din punct de vedere hardware?

Se apropie noul an si stim cu totii ca in luna ianuarie Apple va prezenta intregii lumi al doilea model al tabletei iPad. Pana la lansare vom citi nenumarate zvonuri despre noile functii ale tabletei iPad 2, faptul ca va avea Retina Display fiind unul dintre principalele zvonuri care umbla pe internet de o bucata buna de vreme. iPhone 4 are un ecran facut prin tehnologia Retina Display cu o rezolutie de 960×640 px si 326 pixeli per inch ce ii ofera o claritate greu de egalat de catre orice producator de smartphone-uri.

Avand in vedere ca iPod Touch 4G a beneficiat de aceeasi tehnologie, se prezuma ca iPad 2 ar urma acelasi curs normal si va avea un ecran retina. Din pacate lucrurile nu sunt chiar atat de simple cu tableta iPad deoarece un ecran de 10 inch cu 326 pixeli per inch ar neecsita o rezolutie dubla fata de actualul ecran al tabletei iPad, adica 2048 x 1536. La iPhone 4 rezolutia a fost dublata prin implementarea acestei tehnologii deci si la tableta iPad urma sa fie facut acelasi lucru, insa problema este ca deocamdata nu exista ecrane de 10 inch care sa suporte o asemenea rezolutie.

Samsung a prezentat recent un floating panel ce suporta rezolutii de pana la 1920 x 1080 insa a declarat ca respectivul ecran va fi disponibil pe piata abia peste 1 – 2 ani, deci e greu de crezut ca Apple va lansa unul peste doar o luna. Singura modalitate prin care Apple ar putea implementa ecranul retina in iPad ar fi daca ar gasi o alta modalitate de a modifica ecranul.

So, ce credeti, este posibil sa vedem Retina Display in iPad 2 avand in vedere cele prezentate mai sus?

 • MSlv

  eu am zis de mult ca nu se va putea

 • Mircea

  Era clar de cand ai scris primul articol despre Retina Display pe iPad 2 ca asa ceva nu este posibil in momentul de fata.

 • B06DAN

  Se poate implementa retina display pe ipad doar daca il vor face de 5 inci

 • DjCultus

  Eu unul cum am mai postat si in alt comment , îmi place suspansul ! Exact ca de Crăciun ptr copii când vine vremea cadourilor ! Asa cum Apple ne-a surprins pe toți cu primul model de tableta asa ne va surprinde si acum! Vorba lui jobs : you speculate it , but belive me , you have not speculate nothing !( vb ca la I4 :d , editata )

 • Burliburd

  Nici pana la iPhone4 nu s-a auzit de un display de 3,5″ cu rezolutie 960×640px…

 • Hmm, true.

 • Mihai

  O sa fie retina display doar pe tableta de 7 inches.

 • dave

  Eu chiar sper la o retina display pe ipad 2…chiar daca e cam imposibil…de asta se numesc apple…sa faca imposibilul posibil 😀 hai ca exagerez…dar oricum, ar fi bestial tableta daca ar avea implementa retina.

 • Cred ca oricum e putin practic sa fie aceeasi densitate de pixeli la o tableta precum la iPhone 4. Cu toate ca sustin ca rezolutia ideala ar fi 1920×1080, atat pentru vizionat video Full HD, cat si pentru claritatea aplicatiilor, este practic imposibil ca Apple sa faca un display wide pentru iPad 2 si mai ales un chip grafic capabil sa suporte asa rezolutii! Sper sa ma insel, dar nu ma astept la schimbari majore pentru ecran, mai mult alte componente hardware, inclusiv camera (probabil capabila de a filma Full HD), doua difuzoare, SD card slot (totusi in MacBook Air l-au pus) si alte elemente “revolutionare”!

 • Felix

  Sustin si eu acelasi lucru ca si Burliburd: nici pana la iPhone 4 NU EXISTA un telefon/smartphone/device-mobil/monitor/ecran NIMIC care sa aive acea DENSITATE de pixeli la ecran, si daca nu ma insel nici acum nu exita ALTUL decat ecranul facut de Apple. Asa ca, eu zic ca inca opitunile sunt deschise. Poate doar daca ne gandim la “tactica” Apple de a nu da din prima tot ceea ce e “normal” si “de asteptat” … ca sa poti sa iti mai doresti in continuare sa vezi “ce urmeaza” si chiar sa cumperi “noul….”!

  Dito,
  Felix

 • Mihai

  Eu zic sa ne mai informam. Apple nu poate lansa un iPad in ianuarie. Din foarte multe motive. Pot sa prezic ca v-a lansa iPadul S la WWDC 2011. In ianuarie e doar back to mac, noul program de a incuraja cumpararea de macuri si magazinul dedicat macului.

 • Va prezenta iPad in ianuarie si il va lansa pana prin martie zic eu, asa a facut anul trecut asa va face si acum. Cum naiba sa lanseze iPad si iPhone la WWDC? Tu iti dai seama ca se calca in picioare si isi distrug vanzarile?