Prima Pagina Apple Cum ne afecteaza certurile din comunitatea iPhone

Cum ne afecteaza certurile din comunitatea iPhone

14

Desi multi dintre noi asteapta o solutie de untethered jailbreak si unlock, cei care dezvolta aceste programe au alta ocupatie in ultima vreme, mai exact se cearta intre ei cu privire la SHAtter, exploit-ul care ar fi fost publicat pe internet recent. MuscleNerd de la Dev Team si p0sixninja de la Chronic Dev Team s-au certat aseara pe aceasta tema, cel din urma acuzandu-l pe MuscleNerd ca ar fi publicat SHAtter pe internet. MuscleNerd se apara spunand ca in canalul IRC pe care se aflau mai erau inca 15 persoane atunci cand pod2g a prezentat exploit-ul deci oricare dintre ei ar fi putut face acest lucru.

Tot acest dute-vino a durat aseara aproximativ o ora si a avut drept rezultat … nimic, un mare nimic. In loc sa faca solutiile de jailbreak pe care le promit de atat timp, ei stau si se cearta pentru lucruri imposibil de schimbat. Marea temere este ca Apple ar fi pus mana pe acest exploit si urmatoarele versiuni ale iOS nu vor mai putea fi jailbreak-uite folosind SHAtter. Parerea mea este ca in fapt au aparut 2 versiuni a SHAtter, Apple are una dintre ele si aceea ar putea fi falsa iar toata aceasta mascarada e facuta doar pentru a da celor de la Apple impresia ca e adevarata.

Acum cateva zile s-ar fi spus ca Apple a pus mana pe SHAtter insa p0sixninja a spus ca acea versiune ar fi falsa si nu ar functiona, deci ma gandesc la faptul ca MuscleNerd si p0sixninja ar fi putut face o mica “sceneta” pentru a ii induce pe cei de la Apple in eroare si totul pentru a acoperi o gaura de securitate, a celor de la Dev Team.

Partea buna a intregului scandal sta in faptul ca p0sixninja a anuntat ca inca se lucreaza la o versiune de untethered jailbreak, separata de cea a lui comex si de cea de rezerva a Dev Team.