Cum ne afecteaza certurile din comunitatea iPhone

Desi multi dintre noi asteapta o solutie de untethered jailbreak si unlock, cei care dezvolta aceste programe au alta ocupatie in ultima vreme, mai exact se cearta intre ei cu privire la SHAtter, exploit-ul care ar fi fost publicat pe internet recent. MuscleNerd de la Dev Team si p0sixninja de la Chronic Dev Team s-au certat aseara pe aceasta tema, cel din urma acuzandu-l pe MuscleNerd ca ar fi publicat SHAtter pe internet. MuscleNerd se apara spunand ca in canalul IRC pe care se aflau mai erau inca 15 persoane atunci cand pod2g a prezentat exploit-ul deci oricare dintre ei ar fi putut face acest lucru.

Tot acest dute-vino a durat aseara aproximativ o ora si a avut drept rezultat … nimic, un mare nimic. In loc sa faca solutiile de jailbreak pe care le promit de atat timp, ei stau si se cearta pentru lucruri imposibil de schimbat. Marea temere este ca Apple ar fi pus mana pe acest exploit si urmatoarele versiuni ale iOS nu vor mai putea fi jailbreak-uite folosind SHAtter. Parerea mea este ca in fapt au aparut 2 versiuni a SHAtter, Apple are una dintre ele si aceea ar putea fi falsa iar toata aceasta mascarada e facuta doar pentru a da celor de la Apple impresia ca e adevarata.

Acum cateva zile s-ar fi spus ca Apple a pus mana pe SHAtter insa p0sixninja a spus ca acea versiune ar fi falsa si nu ar functiona, deci ma gandesc la faptul ca MuscleNerd si p0sixninja ar fi putut face o mica “sceneta” pentru a ii induce pe cei de la Apple in eroare si totul pentru a acoperi o gaura de securitate, a celor de la Dev Team.

Partea buna a intregului scandal sta in faptul ca p0sixninja a anuntat ca inca se lucreaza la o versiune de untethered jailbreak, separata de cea a lui comex si de cea de rezerva a Dev Team.

14 COMENTARII

  1. Omul are si un service in Bucuresti, cred ca puteti merge sa discutati cu el si acolo.
    Nu stiu procedura, discutati cu el. Ar trebui sa va permita sa mergeti la el sa discutati sa va explice treaba.
    La persoane juridice plata se face la final.

  2. O mica corectie: “[…] canalul mIRC […]” .. defapt corect este “canalul IRC” pentru ca IRC inseamna Internet Relay Chat iar mIRC este un client pentru a te conecta la o retea IRC ca oricare altul.

    p0sixninja este ‘drama queen’ si ii dau dreptate lui MuscleNerd. In loc sa scoata o solutie de jailbreak folosind SHAtter daca tot zice el ca codul sursa este disponibil liber pe Internet pentru ca inevitabil mai devreme sau mai tarziu vulnerabilitatea pe care o exploateaza SHAtter va fi rezolvata de cei de la Apple. Totusi sa nu uitam ca Apple are o duzina de oameni care se ocupa de orice lucru marunt dintr-un terminal (indiverent care) si incearca si ei orice combinatie pentru a descoperi orice problema posibila.

    Eu sincer ma astept sa vad urmatorul (daca nu maxim inca unul dupa) firmware care sa rezolve definitiv si portita asta si sa ramana ei iar doar cu vorbele aruncate pe Twitter.