Video: Tehnologia Kinect va ajunge si pe iPad?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S7PvCuc3WPQ[/youtube]

In clipul video de mai sus avem o scurta demonstratie a unui dock special facut pentru tableta iPad de catre compania norvegiana Eliptic Labs, dock care va aduce tehnologia din xbox kinect si pe tabletele iPad. Acest nou dock se foloseste de ultarsunete pentru a percepe comenzile utilizatorului prin simplele gesturi facute de acesta in fata senzorului. Observati si din clipul video ca totul functioneaza exact precum in cazul unui dispozitiv xbox kinect, insa pentru iPad e nevoie de un dock special care implementeaza aceasta noua tehnologie.

The idea is that you use touchless gestures to operate primary functions of a docked tablet in situations like when you have wet or greasy hands in the kitchen. In general tablets are made for being handheld. When it is docked you are often walking or standing further away, and then using a finger on the screen involves a change of modality. Rather than bending down, leaning forward or picking it up you can use larger movements a little bit further away to do things like volume up or next song without changing modality.

Totul a pornit ca un prototip pentru mai multe genuri de tablete insa in final compania a ales sa lucreze doar cu tableta iPad deoarece este cea mai bine vanduta de pe planeta. Aceasta nou tehnologie genereaza o touchless zone in fata dispozitivului, zona in care folosind o tehnologie bazata pe ultrasunete, senzorul percepe gesturile facute de utilizator si cu ajutorul unui software special directioneaza tableta iPad.

Sincer sa fiu o asemenea tehnologie ar avea aplicatii nelimitate nu doar pe iPad ci pentru orice dispozitiv. Daca Apple ar fi reusit sa implementeze asa ceva in iPad 2 atunci cu siguranta nu s-ar mai fi pus problema vreunul rival al acestei tablete.

Noul produs va fi prezentat la conferinta CES 2011 de luna viitoare.