Prima Pagina Apple Video: Viata in ”inchisoarea” Foxconn

Video: Viata in \”inchisoarea\” Foxconn

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BYMvSiHZNvU[/youtube]

In clipul video de mai sus avem un mic rezumat al unei zile normale din viata unui muncitor al fabricii Foxconn unde se produc cele mai multe terminale iPhone pentru Apple. Majoritatea angajatilor locuiesc in campusul din interiorul fabricii, campus compus din blocuri unde angajatii traiesc in camere asemanatoare celor din caminele studentesti din Romania, singura diferenta constand in faptul ca in China acele camere au gratii la geamuri.

Viata nu e grozava pentru angajatii Foxconn care muncesc pe salariul minim pe economie din China, dar tocmai de asta a si ales Apple sa produca iDevice-urile acolo. Mai multe poze si detalii gasiti aici.

 • Pingback: Tweets that mention Video: Viata in "inchisoarea" Foxconn -- Topsy.com()

 • Dan

  Aşa mare e salariul minim? 2400 de yuani, adică peste 1100 de lei? Pentru că dacă e aşa înseamnă că ei câştigă destul de bine bine. În România salariul minim e sub 600 de lei (în iulie 2010). Deci dublu ar fi.

 • cyx

  cred ca toti angajatii primesc iphone4 de servici :))

 • Exact. Se face caz ca sunt munciti din greu.dar la noi ca e democratie si e spre degeaba?
  Sinuciderile alea , si gratiile la geam, arata ce fel de societate este acolo.
  China in sine este puscarie.

 • Salariu este de 3200 yuans adica 1262 de Ron deci salariu nu este mic, Conditile de locuit si de munca poate sunt rele !

 • Biddy

  Aici poti vedea clar cum exista doar iluzie ca de fapt avem libertate…ce mai noua si evoluata forma de sclavie…nici macar nu stii ca esti sclav….si nu ma refer doar la ei, ca asa e si la noi, nu e nimic deosebit la clipul asta, mi se pare doar o alta incercare de a denigra a numelui

 • ES

  la nokia in cluj se castiga mult mai putin de 365E, asa ca e chiar ok in china.

 • Blitzkrieg

  ce vb frate 365euro pe luna e cu mult fata de cat e salariul minim la noi (nici 150 euro) sa nu se mai planga degeaba unii , ca noi suntem in pamant pana la brau de 21 de ani incoace