Prima Pagina Apple iPhone 4 va fi compatibil cu tehnologia NFC prin intermediul unui sticker

iPhone 4 va fi compatibil cu tehnologia NFC prin intermediul unui sticker

Google a implementat tehnologia NFC(near field communications) in noul Nexus S si iata ca operatorul japonez Softbank face acelasi lucru pentru iPhone 4. Daca la Nexus S vorbim despre un chip NFC integrat insa la iPhone 4 avem doar un sticker ce se lipeste pe spatele terminalului si va permite japonezilor sa faca plati prin intermediul sau. Nu vorbim despre un chip NFC in adevaratul sens al cuvantului ci despre un chip special facut pentru a permite plati doar cu o anumita companie.

Japanese carrier Softbank has responded to complaints about the iPhone 4′s NFC deficit — the FeliCa payment system is pretty popular over in the land of sumo, sushi and sun-rising — by introducing a new “seal” for the back of Apple’s latest and greatest. It sticks on, covering almost the entire rear, but is apparently thin enough not to get in the way of using one of Apple’s own Bumpers alongside it. From our reading of the press release, the sticker doesn’t actually communicate with the iPhone, it’s just a dumb NFC card.

Englezii l-au numit dumb NFC deoarece nu permite interactiunea cu alte chip-uri de acest gen sau citirea unor coduri NFC, insa este un inceput pentru utilizatorii de iPhone. Se estimeaza ca Apple va implementa aceasta tehnologie in viitoarele terminale iPhone si probabil in urmatoarea generatie de iPod Touch-uri. Din pacate in Romania tehnologia NFC e departe de a fi implementata la scara larga asa ca pentru noi nu va conta foarte mult daca terminalul iPhone are sau nu asa ceva.

  • Pingback: Tweets that mention iPhone 4 va fi compatibil cu tehnologia NFC prin intermediul unui sticker - #iphone4 #nfc -- Topsy.com()

  • Oare nu este mai simplu sa lipesti un sticker de la BRD cu noua tehnologie de plati contactless? Este tot un stick care se lipeste pe orice, inclusiv pe telefoane. Exista deja comercianti care au PoS-uri capabile sa citească aceasta tehnologie- KFC de exemplu. Este similar unui card iar pentru platile sub 100 de RON nu se solicita PIN. Este atasat unui cont curent deskis la BRD care are deja atasat un card Emis sub sigla MasterCard.

  • Zaone stii sa fie probleme daca il achizitionez de la Zapp,care tot cosmote este de fapt,numai ca nu e germanos ci zapp.
    Oare sa fie probleme cu garantia sau altceva?Sau nu are ce sa fie?
    Ca la germanos nu mai sunt terminale ci doar la zapp am gasit 2.

  • Habar nu am care e treaba cu Zapp.