200.000 aplicatii disponibile pentru Android, incepe AppStore-ul sa piarda teren?

Acum cateva saptamani anuntam ca in AppStore exista peste 300.000 aplicatii disponibile insa doar in cel din SUA fiindca AppStore-urile din Europa aveau cate 200/250.000 de aplicatii disponibile. Ei bine, daca la acea perioada exista doar in jur de 170.000 de aplicatii disponibile pentru Android iata ca aceasta cifra a ajuns acum pa 200.000, cel putin asa sustine AndroidLib. Acest site urmareste tot ce se intampla in Android Market si nu numai deci ar trebui sa aiba informatii exacte, totusi in trecut site-ul a afirmat in mod neadevarat ca ar exista 100.000 aplicatii pentru Android cand defapt erau doar 70.000.

Windows Phone 7 are parte de o crestere frumoasa, in momentul de fata exista peste 5000 de aplicatii disponibile pentru aceasta paltforma si numarul lor va creste cu siguranta in perioada urmatoare. Microsoft a investit serios in promovarea acestei platforme dar si in atragerea de dezvoltatori iar rezultatele incep sa se vada.

Are Apple de ce sa se teama avand in vedere aceasta “explozie” de aplicatii pentru Android? Eu as spune ca nu deoarece Android Market-ul aplicatiile disponibile pentru platforma Android sunt cu cateva clase sub cele disponibile pentru iOS. La Android vorbim despre o fragmentare serioasa care ii pune in mare dificultate pe dezvoltatori, in special pe cei de jocuri, care se vad nevoiti sa dezvolte aplicatii ce ar trebui sa fie compatibile cu cate 5 – 10 dispozitive. Parerea mea este ca AppStore-ul va fi intotdeauna mult mai apreciat decat Android Market chiar daca numarul aplicatiilor pentru Android va fi mult mai mare.