Prima Pagina Apple BlackBerry Playbook are probleme cu bateria, lansarea ar putea fi amanata

BlackBerry Playbook are probleme cu bateria, lansarea ar putea fi amanata

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PYZDl4RNEVE[/youtube]

BlackBerry Playbook, tableta minune a celor de la RIM care ar fi trebuit sa faca uitata tableta iPad, ar putea ajunge pe piata mai tarziu decat se prevazuse initial datorita unor probleme cu bateria. Tableta celor de la RIM are un hardware net superior tabletei iPad, adica mai mult ram si un procesor dual-core iar autonomia bateriei a fost estimata la doar “cateva ore” fata de cele 10 ore de autonomie ale tabletei iPad. In momentul de fata inginerii celor de la BlackBerry inceara sa gaseasca o solutie de a imbunatati autonomia bateriei astfel incat aceasta sa ajunga pana la macar 6 ore cat are Samsung Galaxy Tab.

V-ati fi imaginat ca principala problema a tabletei ar fi procesorul dual-core nu? Daca da, atunci va anunt ca ati gresit. Principala problema a tabletei este sistemul de operare care nu a fost conceput pentru a fi folosit pe terminale mobile si in consecinta nu a fost suficient optimizat pentru a administra eficient resursele. Sistemul de operare al tabletei a fost conceput de firma QNX care face astfel de OS-uri pentru aproape orice dispozitive de pe piata, mai putin terminale mobile. Inginerii celor de la QNX impreuna cu cei de la BlackBerry lucreaza din greu la optimizarea sistemului pentru a scoate cat mai mult din bateria tabletei.

Sincer sa fiu Playbook parea un vis prea frumos ca sa fie adevarat si iata ca s-ar putea dovedi a fi un fiasco daca produsul final nu va fi mai bun decat iPad 2. Ma asteptam la mai multe de la Blackberry insa se pare ca trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca in momentul de fata Apple este cu cativa ani inaintea concurentei in privinta tablet pc-urilor.

  • Tigris Regalis

    Nu cred că este numai vina sistemului de operare (kernel QNX + Adobe Air), ci și hardware-ul excesiv de gurmand față de bateria pe care s-a gândit RIM să o instaleze în PlayBook, cred deci că este o combinație de factori (QNX n-a mai funcționat pe dispozitive cu baterie, Adobe știm de câțiva ani deja că nu prea se străduiește să-și optimizeze softul pentru dispozitive mobile, la care se adaugă și aparenta inabilitate a RIM de a compune o configurație hardware mai puțin pofticioasă, probabil din cauza punerii pe prim plan a specificațiilor care “să-ți ia ochii” în dauna găsirii unui echilibru care să permită mobilitatea).

  • alex pure

    Chiar mi-a placut tableta de la BB si mi-a starnit interesul, dar pana nu vad iPad2, nu ma grabesc deloc. Oricum cred ca daca iPad 2 vine cu un procesor dual-core si un display mai nou care sa duca macar spre retina ar fi minunat.

    Asteptam si speram la tot mai mult si mai bun.

  • Apprentice
  • Pingback: RIM neaga problemele cu autonomia bateriei tabletei Playbook()