CES 2011 va aduce cativa competitori seriosi pentru tableta iPad

CES 2011 este una dintre cele mai renumite conferinte tehnologice din lume. De-a lungul a catorva zile reprezentantii celor mai mari companii de pe planeta se aduna pentru a prezenta actuale sau viitoare produse. Apple lipseste de cativa ani de la CES si din pacate anul acesta va face la fel, insa produsele sale vor fi cu siguranta acolo deoarece vor fi prezentate o serie intreaga de accesorii sau produse care vor functiona impreuna cu iDevice-uri.

Lasand la o parte strategia celor de la Apple cu privire la CES, sa discutam despre noile tablete ce vor fi prezentate saptamana aceasta si lansate in decursul acestui an. Se estimeaza ca in momentul de fata exista peste 100 de tablet pc-uri in productie si ele vor fi lansate pe piata in urmatorii 2 ani. Dintre acestea cele mai importante apartin companiilor Microsoft, Motorola, Toshiba, HP sau HTC, iar unele dintre ele vor fi prezentate saptamana aceasta. Microsoft lucreaza de ceva vreme la o noua generatie de tablet pc-uri si se zvoneste ca gigantul din Redmond va prezenta cateva modele de tablete anul acesta la CES, dar si un produs care ar urma sa concureze cu deja celebrul Apple TV. Tabletele vor rula desigur recent lansatul Windows Phone 7 deci probabil nu vor atrage chiar din prima atentia cumparatorilor.

Microsoft’s going to make a splash in this market with a stripped-down version of Windows tailored for set-top boxes and connected TVs. The software is a version of its embedded device software, overlaid with the Windows Media Center interface, with media streaming and remote-control capabilities.

Toshiba pregateste o tableta Android cu ecran de 10.1 inch insa din pacate aceasta ar putea fi disponibila abia in vara acestui an, deci Apple va avea destul timp sa lanseze iPad 2, iPhone 5 si iOS 5 pana atunci. Marea problema a acestor tablete sta in faptul ca ruleaza versiunea pentru smartphone-uri a Android OS, deci vom vedea o experienta similara cu cea oferita de Samsung Galaxy Tab. Android Honeycomb, versiunea pentru tablete a Android OS, va fi disponibila in cursul acestui an insa va necesita procesoare dual-core  pentru a functiona la adevaratul sau potential si tableta celor de la Motorola va fi prima comercializata cu acest nou OS.

Android Honeycomb will require a dual-core ARM Cortex-A9 processor to run properly, according to Bobby Cha, managing director of Korean consumer electronics firm Enspert.( Motorola, incidentally, will be first to market with a Honeycomb-powered tablet.

Tableta iPad va avea intr-adevar niste competitori puternici in tabletele ce vor fi prezentate saptamana aceasta la CES 2011, insa iPad 2 probabil va fi net superioada device-urilor pregatite de concurenta, sau cel putin asa speram cu totii.