Tutorial: Cum sa rezolvi problema cu GPS-ul care nu functioneaza

Dimineata am scris un articol in care va explicam de ce aveti anumite probleme cu GPS-ul terminalelor iPhone. Daca nu ai facut jailbreak terminalului tau atunci mai mult ca sigur nu vei intampina aceste probleme, insa daca ai facut jailbreak atunci e posibil sa le intampini indiferent daca ai baseband 06.15.00 de iPad sau nu. Problema aceasta ar putea functiona si pentru cei care au baseband de iPad insa eu persona nu va pot garanta ca functioneaza deoarece nu am un terminal cu baseband de iPad pe care sa testez.

Anyway, sa revenim la problemele noastre. Acest tutorial a fost testat pe iOS 3.x, insa teoretic ar trebui sa functioneze si pe iOS 4.x, deci il puteti incerca. Trebuie sa aveti jailbreak facut terminalului vostru si trebuie sa aveti instalata aplicatia Terminal in el, sau sa aveti posibilitatea de a va conecta prin SSH. Aplicatia terminal pentru iOS 4.x o gasiti in Cydia in repo-ul cydia.xsellize.com sub denumirea MobileTerminal iOS 4.

Pasul 1

Deschideti aplicatia Terminal in telefoanele voastre sau conectati-va la el prin SSH.

Pasul 2

Tastati su apoi introduceti parola alpine (sau parola setata de voi).

Pasul 3

Tastati in consola killall -9 locationd si veti inchide procesul care tine GPS-ul deschis.

Pasul 4

Tastati in consola rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd si veti sterge tot cache-ul GPS-ului.

Dupa ce urmati acesti pasi ar trebui sa va mearga GPS-ul chiar si fara sa dati restart. O alta metoda mai buna decat stergerea manuala a cache-ului nu cunosc.