Prima Pagina baseband De ce nu merge GPS-ul pe iPhone?

De ce nu merge GPS-ul pe iPhone?

In ultimele saptamani am vazut foarte multe intrebari legate de problemele pe care terminalele iPhone le-ar avea cu GPS-ul. Pentru ca problema e destul de “stufoasa” m-am gandit ca un articol ar fi mai util pentru ce care inca nu stiu de ce nu le merge GPS-ul sau nu stiu cum si cand va fi rezolvata aceasta problema. In mod normal GPS-ul terminalelor iPhone functioneaza fara probleme, insa de indata ce intervine jailbreak-ul apar si primele probleme iar explicatia aceasta se va imparti in 2 : o jumatate pentru cei care nu au jailbreak sau au jailbreak dar nu au baseband de iPad; si o jumatate pentru cei care au baseband de iPad pe terminale.

Daca nu aveti jailbreak sau aveti jailbreak fara baseband de iPad si nu va merge GPS-ul atunci cea mai simpla rezolvare consta in resetarea setarilor pentru retea. Mergeti in Settings>General>Reset si apasati pe Reset Network Settings. Aceasta resetare va sterge cache-ul GPS-ului si dupa repornire totul ar trebui sa functioneze normal, fara probleme. Daca dupa resetare GPS-ul nu functioneaza atunci urmatorul pas este un restore insa dupa terminarea lui NU restaurati backup-ul anterior ci selectati Set as New si problemele voastre ar trebui sa fie rezolvate.

Daca ai un iPhone 3G/3GS(la iPhone 4 nu se aplica situatia asta) la care ai facut jailbreak si update la baseband-ul 06.15.00 de iPad pentru a face jailbreak atunci imi pare rau dar pentru problema ta nu exista rezolvare. Baseband-ul de iPad blocheaza posibilitatea de a folosi GPS-ul terminalelor si pana cand Dev Team nu va scoate o solutie de baseband downgrade nu exista nici o posibilitate de a folosi GPS-ul constant fara probleme. Aceasta solutie de baseband downgrade ar trebui sa fie disponibila anul acesta, candva, dar nu se stie nici macar o perioada de timp aproximativa.

So, daca aveti probleme cu GPS-ul, acum stiti de la ce vin problemele si ce rezolvari exista.

 • Share it please, sunt multi cu problema aceasta.

 • mihai

  Foarte trist.
  Ma mancat pe mine sa-mi dau toshiba tg01 pe iphone. Mai ales ca sunt dependent de GPS pentru-ca sunt sofer si am nevoie de el ca de apa. Nici nu am fost informat inainte si cand l-am stricat pentru-ca telefonu cand mi la dat baiatu ala era thethered si cand i-am dat restart am zis ca l-am stricat si am pus softu nou cu BB nou.
  Ramane sa astept cu sufletu la gura solutie pentru GPS. Nu ma deranjeaza asa mult ca este thethered cat GPS-ul

 • Alexandru

  Zaone, cred ca ar trebui schimbat titlul articolului, GPS-ul pe iphone merge foarte bine atata timp cat telefonul este activat cu cartela pe care este reteaua sau este neverlocked, nu este vina celor de la Apple ca lumea isi face jailbreak cu diverse solutii in teste sau sa le spunem solutii de moment.
  Eu am iPhone 4 codat Vodafone, activat cu cartela Vodafone si jailbreak cu redsnow si imi functioneaza GPS-ul fara probleme.Inaintea lui am avut 3GS si 3G ambele neverlocked si nu am avut niciodata probleme sa nu imi functioneze GPS-ul.
  Dar in momentul in care ai nevoie si de unlock ajungi in stituatii de acest gen, mai ales cand nu ai rabdare sa te informezi pentru a intelege daca solutia momentului de JB/Unlock este una care nu iti creeaza probleme.
  Multe persoane nu fac diferenta intre JB si unlock, nu inteleg ce inseamna un baseband, nu realizeaza ce fac decat in momentul in care isi baga nasul in telefon fara sa se informeze.

 • Gelu

  Norocul meu in aceasta situatie este ca am un GPS extern pe care il foloseam inaine pe un Nokia.Am reusit sa imperechez Iphone-ul 3G (BB Ipad) folosind RoqyBT. Merge foarte bine. Oricum aceasta solutie nu este deloc scumpa dupa parerea mea, se gasesc receptoare GPS externe in jur de 100 RON si va puteti rezolva problema, pana la aparitia unei solutii de downgrade BB. Confirm cele spuse de Alexandru, inainte de upgrade la BB Ipad mergea perfect GPS-ul.

 • @Alexandru: De ce sa fie schimbat? E un titlu simplu pentru oamenii care au probleme. AM explicat in articol cum sta treaba.

 • Pingback: Tweets that mention De ce nu merge GPS-ul pe iPhone? -- Topsy.com()

 • Razvan

  Acum cateva luni cand aveam mari probleme cu GPS-ul pe al meu 3GS am gasit un articol undeva pe net care spunea pas cu pas ce trebuie facut pt rezolvarea acelei probleme fara a face restore,deoarece “reset network settings” nu functiona si la mine.A fost 100% functional pt mine si pt multi altii,la vremea aceea l-am si postat aici la “iPhone Help”,mai mult decat atat Zaone a spus ca va face un tutorial pt asta.Daca reusiti sa dati de acel post,merita incercat inainte de restore 🙂

 • Razvan

  Am reusit sa dau de acea postare:
  http://www.zaone.ro/iphone-help/help/probleme-gps/?value=probleme%20GPS&type=1&include=1&search=6
  sper sa va fie de folos,stima.

 • @Razvan: Multumesc.

 • mihai

  Daca ar putea cineva sa puna link spre tutorialul acela ar fi perfect. Multumesc

 • O sa fac eu unul, rabdare.

 • mihai

  Multumesc mult, asteptam, poate ma salvezi 🙂

 • Pingback: Tutorial: Cum sa rezolvi problema cu GPS-ul care nu functioneaza()

 • Chaos4Life2U

  Noroc,am facut cont pe forum dar nu am primit mai de verificare , ma rog.
  Am si eu o problema,am cumparat un iphone 4 ios 4.1 mergea perfect,am ajuns acasa sa dat naibii gps-ul …. am crezut ca sa stricat,nu am inteles de ce , l-am vandut am luat altul , tot asa l-am testat in draci … mergea perfect,a ajuns langa pc s-a dat dracu,am disperat am zis ca il sparg si am avut ideea sa ii dau reset all settings cand sunt departe de pc …. na surpriza a mers ! :))
  Acum exista un mare DAR al doilea pe care l-am cumparat a fost 4.1 dar plin de aplicatii … am zis ca fac un restore,am dat peste eroarea 3194(din itunes),am rezolvat-o cu tiny umbrella, pe urma peste o serie lunga de 1600 pe care am rezolvat-o cu iREB softu s-a instalat dar la final primeam eroare 1004,asta de obicei se rezolva dand kick from recovery cu TU,dar surpriza telefonu statea doar in DFU,asa ca am upgradat la 4.2.1 si am facut jailbreak si ideea e ca gps-ul nu a mai mers si compass-ul merge dar nu pot selecta magnetic nord,daca dau reset all setting e in zadar,care are idei bune dau bere 🙂 trimit prin posta,ms

 • Mihai R22

  Metoda aia nu functioneaza pe bb de ipad nu?

 • nicu

  Intrebarea e simpla, Iphone are sau nu GPS incorporat, adica acel hardware care se repereaza dupa satelitii geostationari?

 • Au toate, si tabletele iPad cu conectivitate 3G.

 • alecs

  salutare…
  am incercat deja N variante de gps… si am ajuns la concluzia ca `poa` nu merge:)
  am 3GS bb 05.16.02 ios 4.3.1
  ma puteti ajuta cu sugestii? de ce nu imi merge nici un gps..?