Prima Pagina Android CES 2011: Lenovo LePad si o tableta Toshiba – competitoare pentru iPad

CES 2011: Lenovo LePad si o tableta Toshiba – competitoare pentru iPad

6

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xD1S1yel4-Y[/youtube]

Desi Lenovo a declarat cu mult timp in urma ca nu va produce o tableta cu sistemul de operare Windows 7, iata ca acest model prezent la CES 2011 contrazice in totalitate afirmatiile companiei. Tableta din imagini are un ecran de 10.1 inch, ruleaza Windows 7 Home Premium, are un procesor Intel Atom Oak dar nu are inca un nume oficial. Tableta are o rezolutie de 1280×800, are un ecran capacitiv dar vine echipata si cu un stylus care poate fi folosit( si as spune ca e foarte necesara includerea sa) in lucrul prin Windows deoarece sistemul de operare nu e chiar atat de touchscreen friendly. Sincer sa fiu tableta arata destul de ok, dar nu e un competitor adevarat pentru iPad sau iPad 2.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B79UXRaSyYs[/youtube]

Cea de-a doua tableta interesanta vine de la Toshiba, ruleaza Android 2.2 Froyo, pare a avea un ecran de 8 – 9 inch si se misca destul de bine. Din scurta prezentare a celor de la Engadget nu se observa prea multe, doar un wallpaper foarte frumos si faptul ca tableta functioneaza foarte bine, e rapida, totul se misca fluid iar acesta este un mare plus. Anulam totusi acest plus precizand ca Android 2.2 Froyo este versiunea pentru smartphone-uri a Android deci experienta va fi asemanatoare cu cea a tabletei Samsung Galaxy Tab. Mai exact aplicatii putine in Android Market si support aproape de zero avand in vedere ca Google lucreaza la Android Honeycomb pentru tablete.

So, asta au avut Toshiba si Lenovo de prezentat la CES 2011, niciuna dintre ele nu mi se pare a fi o adevarata competitoare pentru iPad, nici nu ma gandesc la iPad 2.