Prima Pagina aplicatii Video: Confruntare intre apelurile video facute prin FaceTime si Skype

Video: Confruntare intre apelurile video facute prin FaceTime si Skype

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LtkzHwClQDQ[/youtube]

In clipul video de mai sus avem o confruntare intre 2 platforme care permit realizarea de apeluri video intre iDevices sau intre iDevices si Pc/Mac-uri. Cei de la Lifehacker au foolosit un iPhone 4, un iPod Touch 4G, un Mac si o camera Logitech Pro 9000 pentrua ceste teste, Veti observa ca filmul este impartit in teste facute intre iDevice-uri pe Skype, intre un iDevice si Mac pe Skype, intre iDevice-uri prin FaceTime si intre iDevice-uri si un Mac. Camera Logitech Pro 9000 a fost folosita pe Mac deoarece este o camera capabila sa filmeze HD si nu a afectat in vreun calitatea streamului video.

Intre cele 2 aplicatii exista putine diferente in ceea ce priveste calitatea streamului video. Ambele sunt indeajuns de capabile sa ofere o imagine relativ buna prin 3G sau Wi-Fi, exceptie facand FaceTime care by default nu permite apelurile video prin 3G. Calitatea audio este foarte buna pe ambele, insa daca folositi Skype exista posibilitatea sa semnalati un oarecare lag intre streamul audi si cel video, dar asta depinde de conexiunea fiecaruia. Per total aplicatiile sunt destul de apropiate, Skype poate fi folosit si pe 3G dar are lag, FaceTime merge doar prin Wi-Fi dar nu are lag; Skype merge si pe Windows sau Linux in timp ce FaceTime merge doar pe Mac OS X, Skype probabil va fi imbunatatit in viitor, iar FaceTime nu, cel putin pana la urmatorul model de iPhone.

In concluzie ramane la atitudinea voastra sa folositi oricare dintre aceste 2 aplicatii.

 • Cashix

  E simplu,skype pe 3g si facetime unde se poate ­čÖé

 • Vally

  Ar mai fi un mic amanunt!
  Ca sa primesti pe Facetime nu trebuie sa pornesti vreun program sa te loghezi etc…
  Pe skype trebuie sa fi logat!
  La fel Viber la voce e muult mai usor de folosit decat messengerul sau skype-ul

 • Mostwnted

  Facetime ofera calitate mai buna, dar e nasoala treaba cu activarea pe iphone deoarece creaza probleme si nu merge sa fie activat pe toate telefoanele unlocked, chiar daca telefonul a fost activat cu cartela originala…skype nu necesita nici o activare, merge si cu windows si nu necesita un sim ca sa mearga, deci e mai practic pt. ca ofera mai multa libertate si merge pe mai multe device-uri…

 • Tigris Regalis

  De unde certitudinea c─â FaceTime nu va fi ├«mbun─ât─â╚Ťit? Acum c─â operatorii de telefonie au renun╚Ťat la oferirea de abonamente cu trafic nelimitat de date, Apple va fi liber─â s─â permit─â ╚Öi FaceTime prin 3G, iar dac─â viteza re╚Ťelelor mobile va cre╚Öte, probabil vor implementa ╚Öi rezolu╚Ťii mai bune, sunet stereo ╚Öi tot a╚Öa mai departe. Eu nu v─âd deloc FaceTime ca un “dead end” tehnologic.

 • Tigris Regalis

  @Mostwnted: N-am mai auzit s─â nu poat─â fi activat─â func╚Ťia FaceTime, dec├ót pe terminale ruinate prin tehnici neautorizate precum jailbreak, hacktivare sau unlock, unde cel care face astfel de manevre nepermise ├«╚Öi asum─â ╚Öi riscurile aferente.

  Nici FaceTime nu necesit─â SIM, c─â doar func╚Ťioneaz─â ╚Öi pe iPod Touch ╚Öi pe Mac, acestea neav├ónd SIM-uri.

 • @Vally: Corect si asta.
  @Tigris Regalis: Pai daca au disparut abonamentele nelimitate de ce ar permite Apple FaceTime prin 3G? Sta cam invers treaba. Normal ca nu e dead end, dar calitatea stream-ului nu vad cum ar putea-o imbunatati software ci doar prin hardware. Si cand am spus ca nu va fi imbunatatit ma refeream la faptul ca nu va fi imbunatatit pana la urmatorul iPhone, voi corecta si in articol.

 • Mostwnted

  @Tigris Regalis – Ce este neautorizat in a utiliza telefonul in alta retea? Este cam piece of shit faza cu unlockul si sa nu mearga activat pe un telefon unlocked… si da facetime necesita sim pentru iphone ca nu toti au ipod si treb activat pe un sim cu nr de tel…si yo sunt in cazul in care am iphone 4 cu un amarat de “unlock neautorizat” si nu pot activa facetime…nu ca as avea cu cine folosi dar e cam piece of shit faza ca nu l-am furat telefonu sau am dat in cap la cineva…apple e cam aiurea cu activarea facetime pe iphone 4

 • safi

  eu zic sa incercati TANGO, nu trebuie sa te loghezi. Doar trebuie sa aibe ambii aplicatia pe iPhone, si merge brici. Mai e si free ….

 • Mostwnted

  Parerea mea este ca skype overall este mai bun deoarece permite apeluri video tuturor la o calitate foarte buna, nu necesita piece of shit de activare si astfel cei cu iphone 4 care nu pot activa facetime pot in sfarsit sa faca apeluri video decente pe 3g/wifi

 • Tigris Regalis

  @zaone: Normal c─â pentru utilizator abonamentele de date nelimitate sunt de preferat, ├«ns─â operatorii de telefonie, care v├ónd telefoanele, s-au cam speriat de cre╚Öterea exponen╚Ťial─â a traficului de date pe re╚Ťelele lor dup─â introducerea iPhone (nu numai AT&T are mari probleme cu re╚Ťeaua proprie, aglomerat─â de traficul de date de la iPhone), ╚Öi au f─âcut presiuni asupra Apple ca s─â nu fie permise apeluri video prin 3G, deoarece traficul aferent ar ├«ngenunchea de tot re╚Ťeaua. ├Äntre timp, operatorii au limitat traficul inclus ├«n abonamentele oferite ╚Öi firme precum Skype au putut oferi apeluri video prin 3G. Probabil ╚Öi Apple o va face ├«n iOS 5.

 • Tigris Regalis

  @Mostwnted: Unlock prin metode improvizate, neautorizate de produc─âtor (Apple), poate conduce la incompatibilit─â╚Ťi ╚Öi disfunc╚Ťii neprev─âzute. Nu are nicio vin─â Apple / FaceTime c─â hackerii care au produs softul de unlock au lucrat neglijent ╚Öi nu au prevenit dezactivarea accidental─â a unor func╚Ťii (FaceTime, GPS, etc.) ca urmare a utiliz─ârii acestui soft.

  Iar dac─â tu ├«nt├ómpl─âtor nu ai iPod sau Mac ╚Öi ai activat cu nr. de tel. nu ├«nseamn─â c─â aceasta este o limitare ce ╚Ťine de FaceTime, ci de tine. Chiar ╚Öi Skype are o procedur─â de “autorizare”, semnificativ mai complicat─â dec├ót la FaceTime, care presupune crearea unui cont de utilizator ╚Öi configurarea manual─â a fiec─ârui device pe care se va utiliza Skype, cu datele acestui cont.

  Iar ├«n final func╚Ťia de apeluri video prin 3G cu Skype nu va fi folosit─â prea des, av├ónd ├«n vedere costurile traficului de date pe re╚Ťeaua mobil─â, respectiv volumul mic de trafic inclus ├«n abonament. Tot prin WiFi se vor face majoritatea apelurilor video, iar acolo exceleaz─â FaceTime prin simplitate ╚Öi practicitate.

 • Mostwnted

  @Tigris Regalis sa inteleg ca tu ai neverlocked si nu ai jailbreak? Oricum mie mi-a mers pe 4.0.1 facetime dar cand am facut update la 4.1 nu a mai mers…si oricum facetime e limitat fata de alte programe pentru ca merge doar intre iphoneuri/ipod sau mac. E nasoala treaba ca nu merge pe orice iphone indiferent ca e unlock sau neverlocked. Merge pe 3gs si nu megre pe iphone 4 care pentru care facetime e specific…este aiurea lasand la o parte jailbreak/unlock. Ideea e ca facetime nu prea ai cu cine folosi decat daca ai un cerc de prieteni care au tot iphone 4…yo nu am nici unu asa ca nu ma afecteaza…in schimb am cu skype.

 • Mostwnted

  Cum sa tina de mine ca facetime se activeaza cu un numar de telefon? L-am facut yo facetime? Puteau pur si simplu sa-l faca ca la ipod sa foloseasca emailu si asa nu mai depindeai daca telefonul este unlocked/neverlocked…deci asta e o limitare din partea Apple pentru facetime pentru ca nu functioneaza pe toate telefoanele indiferent ca e jailbreak/unlocked….

 • @Mostwnted: FaceTime merge pe orice iPhone 4, ideea e sa il ai activat legal. Daca te apuci sa ii faci hacktivare nu va merge pentru ca nu e activat cu cartela operatorului, nu are certificate push si nu merge. Daca nu e hacker merge fara probleme.
  Nu avea nici o logica sa mearga cu alte terminale iPhone din moment ce alea nu au camera frontala, iar sa tii telefonul intors si sa nu-ti vezi interlocutorul nu pare o idee prea grozava.

 • Mostwnted

  @Zaone nu merge nici cand il activezi cu cartela operatorului oficial…am testat…am activat un iphone 4 32 gb cu cartela de AT&T, apoi am facut jailbreak cu lamera1n si unlock…am testat si vodafone si cosmote…pe cosmote cand dai on la facetime nu primesti nici un mesaj ca va trimite un sms si ca vei fi taxat, dar cei 12 centi (sau cat costa) i-a luat de fiecare data cand am incercat…ramane la waiting for activation..

  Pe vodafone in schimb cand dau facetime on primesc mesaju ca va trimite un sms si voi fi taxat, imi ia cei 12 centi dar tot la waiting for activation ramane….deci in concluzie e cam piece of shit…daca nu -l activezi cu cartela de AT&T si il hacktivezi cu lamera1n, nu primesti nici un mesaj sau sa ia vreun cent cand dai on la facetime decat ramane la waiting for activation…deci e cam piece of shit faza sa iti 12 centi si sa nu se activeze…

  Pe 4.0.1 mie mi-a mers facetime…l-am primit cu jailbreak si unlock deja facute si cand am bagat cartela de vodafone s-a activat din prima…al meu este iphone 4 16 gb codat franta (sfr cred). Nu am avut ocazia sa testez cu activarea cu o cartela originala…..

  Si au facut sa functioneze facetime pe 3gs cu acel patch sau ce e din cydia…e ciudata faza sa mearga chiar si pe 3gs si pe unele iphone 4 sa nu mearga…ma gandeam ca poate rezolva hackerii si cu iphone 4 tot in genul cum au facut cu 3gs, dar inca nu au reusit