Tot ce trebuie sa stii despre Mac AppStore

Daca aveti un Mac atunci probabil ati instalat deja Mac OS X 10.6.6 si ati deschis de curiozitate noul Mac AppStore. Daca nu ati facut asta inca atunci probabil randurile urmatoare va vor da o idee in legatura cu ce va asteapta. Noul magazin de aplicatii seamana foarte mult cu iPad iOS AppStore si era normal sa fie asa avand in vedere ca AppStore-urile pentru iOS au avut parte de un succes extraordinar de mare. Daca ati achizitionat aplicatii pentru iPhone/iPad atunci veti sti cum sa lucrati si in acest nou AppStore, dar daca nu atunci veti vedea ca e foarte usor, trebuie doar sa apasati pe butonul Purchase si de acolo va va ghida aplicatia.

In noul Mac AppStore aveti acces cu Apple ID-ul folosit pentru iOS AppStore, deci nu va trebui sa faceti altul nou insa nici nu veti putea descarca aplicatiile atasate acelui utilizator. Pe langa asta aveti posibilitatea de a folosi si gift card-uri in acest nou AppStore, deci daca ati achizitionat vreunul si nu l-ati folosit inca, aveti acum ocazia. Aplicatia pentru AppStore va detecta automat toate aplicatiile din Mac-ul vostru deci, insa pentru dezinstalarea aplicatiilor va trebui sa recurgeti la vechile metode din Mac OS X.

Apple a implementat in acest AppStore tot ce exista bun si in celelalte 2 deja existente, adica avem posibilitatea de a vedea aplicatii pe categorii si avem posibilitatea de a vedea liste cu cele mai cumparate aplicatii, cele mai descarcate aplicatii gratuite, etc. AppStore-ul este organizat destul de bine si acesta a fost un mare mare plus pentru dezvoltarea celor 2 pentru iDevices iar Apple a implementata aceasta strategie de succes si aici.

Desigur ca Apple nu putea sa lase AppStore-ul fara o lista cu cele mai favorite aplicatii iar printre acestea regasim :

  • The iWork ‘09 suite
  • The iLife ‘11 suite
  • Twitter for Mac
  • Flight Control
  • Angry Birds
  • Things
  • Aperture 3
  • Lego Harry Potter Years 1-4

Va recomand sa citit 3 hands-on review-uri foarte interesante despre noul Mac AppStore. Eu mai am de asteptat 2 ore pana termin de descarcat Mac OS X 10.6.6 …

7 COMENTARII