Video: Asa va arata iPhone 5?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S1BI8czhL1w[/youtube]

Aseara am scris un articol in care v-am prezentat clipul video de mai sus plus cateva informatii in legatura cu diferentele dintre cele 2 carcase prezentate in clip. Imaginile au aparut intre timp pe mai toate site-urile de specialitate si fiecare autor a avut propria opinie in legatura cu aceste componente. Majoritatea spun ca ar fi vorba despre structura interna a viitorului terminal iPhone 5 deoarece exista destul de multe schimbari, minore ce-i drept, si anul trecut in luna februarie a aparut un leak asemanator cu carcasa viitorului terminal iPhone 4.

Privind clipul video de mai multe ori am observat ca majoritatea modificarilor au fost facute pentru a permite un redesign al antenelor dar si pentru a permite integrarea unor noi componente. Avand in vedere problemele de anul trecut cu antena, se pare ca Apple a acordat o atentie deosebita acestora insa exista posibilitatea ca atentia sa aiba in spate si un alt motiv, pregatirea unui terminal CDMA. Se zvoneste de mult ca Apple va lansa un asemenea dispozitiv si desi eu nu cred ca un iPhone 4 CDMA cu design modificat va fi disponibil anul acesta, insa un iPhone 5 cu carcasa din imaginile de mai sus ar putea fi lansat in vara.

Am spus mai sus ca lansarea unui iPhone 4 CDMA cu acest design nu se va intampla. Motivatia acestei afirmatii sta in faptul ca Apple nu si-ar putea compromite imaginea atat de mult incat sa scoata un iPhone 4 CDMA cu design modificat, in jurul antenelor, mai ales avand in vedere intreg scandalul de vara trecuta. Daca ar face acest lucru are recunoaste tacit ca problemele exista, si ele chiar exista, iar asta ar supara milioane de clienti din lumea intreaga. Pe de alta parte Apple ar putea lansa un iPhone 4 CDMA cu design modificat si ar putea invoca faptul modificarile erau necesare pentru a face terminalul compatibil cu noile retele.

Revenind la afirmatia din primul paragraf, cea in care am spus ca anul trecut au aparut inca din februarie imagini cu carcasa iPhone 4. Pe 8 februarie 2010 o firma iResQ care repara iDevices a publicat cateva poze cu componente ce se regasesc acum in iPhone 4 si iPod Touch 4G. Este adevarat ca ei le-au publicat cu o luna mai tarziu decat ce a aparut acum, insa informatiile de acum sunt plauzibile avand in vedere intamplarea de anul trecut. Luand in considerare acestea, e posibil ca in imaginile prezentare ieri sa vedem pentru prima oara cum va arata carcasa exterioara si structura interna a iPhone 5.

Voi ce parere aveti?

UPDATE: Clipul video a fost sters, so guess it might be real!