Prima Pagina Apple iPhone 5 ar putea avea un senzor de imagine de 10 megapixeli...

iPhone 5 ar putea avea un senzor de imagine de 10 megapixeli capabil sa filmeze si sa faca poze in acelasi timp

Astazi Omnivisiona lansat un nou senzor de imagine denumit OV10810 care este capbil sa filmeze HD 1080p informat 16:9 dar sa si faca poze in acelasi timp. Noul senzor permite captarea pozelor la calitate de 10 megapixeli dar fi filmatul HD in format 1080p in acelasi timp datorita unei noi arhitecturi de 1.4 microni denumita OmniBSI pe care compania a lansat-o astazi. Acest senzor va face poze extraordinare dar va si inregistra filme in acelasi timp, fiind practic primul senzor de acest gen lansat vreodata pentru camere dar si smartphone-uri high-end.

Apple a implementat in iPhone 4 o noua camera de 5 megapixeli foarte buna vara trecuta depasind practic aproape orice smartphone disponibil pe piata la ora respectiva si e posibil ca anul acesta sa asistam la o miscare asemanatoare daca Apple doreste sa revolutioneze din nou lumea terminalelor mobile. Daca Apple nu va implementa acest senzor atunci cu siguranta se va gasi cineva sa o faca, mai ales ca vorbim despre un senzor revolutionar care ar aduce functii foarte importante pentru orice smartphone.

Ce credeti, vom vedea as ceva pe iPhone sau nu?

OmniVision’s OV10810 — First Native 16:9 CMOS Image Sensor to Enable Simultaneous 1080p HD Video Recording and 10-Megapixel Image Capture

Native 16:9 Aspect Ratio Designed to Support Full Screen Photo and Video Sharing

SANTA CLARA, Calif., Jan. 6, 2011 /PRNewswire/ — OmniVision Technologies, Inc. (Nasdaq: OVTI), a leading developer of advanced digital imaging solutions, today introduced the OV10810, a 10-megapixel CMOS image sensor built on OmniVision’s highly optimized 1.4-micron OmniBSI™ pixel architecture. The 1/2.5-inch OV10810 is designed to offer complete convergence between high-resolution still photography and full high-definition (HD) video by combining 10-megapixel burst photography at 30 frames per second (fps) with full 1080p HD video in a native 16:9 aspect ratio. This makes the OV10810 an ideal choice for digital still and video camera (DSC/DVC) hybrids and high-end smart phones.

“The OV10810 is a 10-megapixel image sensor that allows the simultaneous capture of full-frame, 10-megapixel still images and 1080p HD video at 30 frames per second, a unique feature that is exclusive to CMOS technology,” said Devang Patel, senior product marketing manager at OmniVision. “Allowing users to take pictures even while they are recording video is a key feature that bridges the gap between DSC and DVC, giving users the ultimate camera experience. Additionally, the sensor’s 16:9 aspect ratio reflects the increasing popularity of HDTV by capturing photos and video that align with the wide screen displays used in most of today’s TVs, notebooks and smart phones, further enhancing the user experience.”

 • Share it please.

 • Dan

  sau ne putem aştepta să adauge o … busolă (îmbunătăţită, bineînţeles) în iPhone 5 🙂

 • Bupsy

  Nu cred. Plus ca Sony Ericsson au cele mai bune camere cu cyber shot

 • Pai asta ar fi un motiv bun pentru implementarea senzorului asta.

 • catanzaro27

  “Apple a implementat in iPhone 5 o noua camera de 5 megapixeli foarte buna vara trecuta…”
  Corecteaza iphone 5 in iphone 4. In rest ce sa zic, apple nu a facut niciodata un salt atat de mare tehnologic. Parerea mea ca nu vom avea asa ceva pe iphone 5.

 • ionut

  sony ericsson deci scuze ca trebuie sa spun dar eu zic ca nu :)) deci am avut vreo 2 telefoane sony er.. cu camera si mau dezamagit apoi am vazut la prieteni telefoane sony e.. cu camere de 8 samd si tot mau dezamagit si apoi o prietena dea mea are un aparat sony t700 si la fel face poze cam rau … deci nu zic ca poate or avea un tel ce face poze acceptabile astia de la sony dar eu ce am vazut zic ca nu prea 🙂 poate sa aiba ori ce shot ca tot degeaba … aicia nu vb de dslr

 • DjCultus

  Apple a implementat in iPhone 5 o noua camera de 5 megapixeli foarte buna vara trecuta ……it-s about iphone 4 ! si da ar fi superb tehnologia asta sa o vedem implementata in noua generatie de iphone ! Mai sti ce idei are Steve in a-l face superb !

 • catalin

  Eu astept o camera care sa filmeze 1080p de la iphone 5,asta ar fi singurul lucru care m-ar face sa il cumpar.
  Am stat 3 ani cu un 2G,pt ca nici 3G si nici 3GS nu m-au impresionat,pana in decembrie cand am trecut direct la iphone 4 pt ca are intradevar o camera foarte buna,filmeaza super.
  Acum multi vor zice poate ca de ce nu imi iau camera de filmat sau aparat foto daca vreau fotogrfii,filme.

 • Tigris Regalis

  Eu cred că va depinde și de disponibilitatea pe scară largă a memoriilor de 64 GB sau mai mult (ceea ce până acum n-a fost cazul și Apple a fost nevoit să păstreze aceeași capacitate de max. 32 GB, memoriile mai mari fiind scumpe și în cantități mici), pentru că la rezoluțiile astea se umple repede memoria de poze și filme (mai ales dacă pentru fiecare poză face câte 3 poze la expuneri diferite) și Apple nu va fi prea încântat de asta, pentru că dorește ca pe iPhone să fie stocate predominant apps din App Store și muzică din iTunes și mai puțin conținut creație proprie (că doar de aceea a restricționat transferul de fișiere prin USB și Bluetooth).

 • Bupsy

  salvati poze in calculator de pe un sony ericsson performant si salvati si de pe orice alt telefon si vedeti diferenta. ecranele telefoanelor poate nu sun asa profi, dar camerele sunt. plus ca au fost primii care au scos telefon cu camera photo. in fiecare an au scos cate un model beton

 • Pingback: Tweets that mention iPhone 5 ar putea avea un senzor de imagine de 10 megapixeli capabil sa filmeze si sa faca poze in acelasi timp -- Topsy.com()

 • mihai_rt

  iphone 5 ar trebuii sa aiba camera asta si ecran 3d ca telefonul celor de sharp lansat la ces 2011
  asta ar fi o un pas inainte

 • ar fi una din inovatiile care ar impinge lumea de la spate sa il cumpere :))

 • BogdanC

  @DjCultus mai esti pe aici? cum facem schimbul>? i4 in schimbul celor 1600 ron? de unde esti?

 • coLin

  deacord cu @Tigris Regalis – in plus ca o sa consume si mai multa baterie, ceea ce e un mare dezavantaj la un smartphone

 • Privitit totul ca o posibilitate, sa nu uitam ca Apple lucreaza cel putin 1 an si ceva de zile la o tehnologie inainte de a o implementa iar senzorul acesta abia a fost lansat.

 • Ovi_TM

  Cu siguranta nu vom vedea asa ceva in iPhone 5. Timpul pentru a implementea acest nou cip in iPhone 5 nu este suficient daca vor sa lanseze asa cum ne-am obisnuit in iunie -iulie 2011.

 • koss

  Apple a fost tot timpul codaş la capitolul foto. Uitaţi ce poze scoate sony ericsson aino şi uitaţi-va şi la iphone 4. Nici nu se poate compara SE Aino cu iphonul 4 la poze e mult peste..