Video: Interfata touchless(kinect) pentru iPad demonstrata la CES.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mA_-yZAEldg[/youtube]

Acum cateva zile v-am prezentat un video in care aveam demonstrata o tehnologie asemanatoare celei folosite de Microsoft in xbox kinect, adica o tehnologie care permite controlarea iDevice-urilor fara sa le atingem efectiv. La CES companie Eliptic Labs a prezentat oficial aceasta tehnologie iar in clipul video de mai sus avem o mica demonstratie a modului in care ea functioneaza efectiv. Ce vedem noi in imagini este un prototip care capteaza gesturile folosind un difuzor ce emite sunete la frecvente inalte(imposibil de auzit cu urechea umana) si cateva microfoane care capteaza fluctuatiile emisiilor.

Acest sistem demo recunoaste doar cateva gesturi in momentul de fata : swype sus/jos, insa este deja folosit in cateva spitale din Norvegia si in viitorul apropiat va fi dezvoltat pentru a recunoaste aproape orice gesturi normale pe care le permite iOS inclusiv cele multitouch. Din pacate dispozitivul poate fi utilizat doar daca tineti mana foarte aproape de tableta astfel incat ea sa intre in conul de sunete emise de difuzor si captate de microfoane.

Nu m-ar mira sa il vad pe Steve Jobs prezentand o tehnologie asemanatoare in vara spunand ca asta va schimba totul…. again.