Microsoft lucreaza la un competitor pentru FaceTime

La conferinta tinuta de Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, la CES 2011 nu s-a vorbit despre posibilitatea dezvoltarii unui serviciu asemanator cu FaceTime pentru Windows Phone 7, insa un angajat al companiei indica faptul ca Microsoft dezvolta un asemenea serviciu pentru sistemul sau de operare. FaceTime este poate unul dintre cele mai bune servicii pentru apeluri video din lume deoarece functioneaza fata a fi nevoie de vreo aplicatie separata si fara a plati bani pentru un serviciu suplimentar. Este adevarat ca FaceTime nu functioneaza by default prin 3G, insa daca activati aceasta functie aveti posibilitatea de a face apeluri video intre iDevices la o calitate net superioara oricarui serviciu asemantor oferit de alte smartphone-uri.

At a high profile event, a key WP7 employee delivered, in an off comment fashion, a few tips about where the platform may be headed. One feature that was discussed was that Microsoft is working on a FaceTime type like application for Windows Phone platform.

Microsoft doreste sa ofere utilizatorilor sai o experienta asemanatoare si dezvolta un serviciu asemanator ce va fi oferit prin cadrul Microsoft Live. Nu se stie daca serviciul va face parte din Windows Phone 8 sau va veni ca un update la sistemul de operare actual, insa eu presupun ca Microsoft intentioneaza sa il lanseze cat mai repede deci probabil va functiona cu dispozitivele actuale. Sincer sa fiu nu e surprinzator sa vad ca Microsoft face pasi in aceasta directie, surprinzator este faptul ca au asteptat atat de mult pana sa ii faca.