Motorola Xoom dotata cu barometru si magnetometru

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zXgPEyOMiws[/youtube]

Motorola Xoom a fost una dintre cele mai interesante tablete prezentate la CES 2011 si asta nu doar pentru ca rula Android Honeycomb ci si pentru ca Motorola a reusit in sfarsit sa faca un produs bun, competitiv. Daca tot ce ati vazut pana acum despre Motorola Xoom vi s-a parut interesant, atunci ce voi spune acum probabil va lasa pe unii putin impresionati deoarece tableta Motorola Xoom are un barometru si un magnetometru incluse. Pe langa barometru si magnetometru, tableta celor de la Motorola va avea si un giroscop, un senzor de lumina ambientala si un accelerometru.

Barometrul poate fi folosit pentru masurarea presiunii atmosferice si Google a implementat deja suport pentru aceasta functie in Android 2.3 Gingerbread deci nu va exista nici o problema in folosirea sa. Conform Wikipedia magnetometrul este un instrument folosit pentru a masura campurile magnetice din jurul dispozitivului si sincer sa fiu nu vad pentru ce ar fi nevoie de asa ceva la o tableta.

Introducerea giroscopului in iPhone 4 a avut un efect intarziat, adica dezvoltatorii inca se “chinuie” sa il implementeze in aplicatii, iar introducerea barometrului si a magnetometrului probabil va fi trecuta cu vederea de multi dezvoltatri de aplicatii. Nu spun ca aceste 2 chip-uri nu ar putea fi folosite  in viitoarele aplicatii, ma gandesc doar ca implementarea lor acum e putin “inainte de vreme”.